Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
15MC Programlama
- Ahmet
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: 15MC Programlama
Teşekkür ederim.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Unutma!!!!!
- Ahmet
- İletişim:
Merhabalar.
Resimde görüldü şekilde bir ön hazırlıkla programımı yazıyorum.
Resimde görülen program parçacığında 3 eksenden oluşan bir grup sürüyorum.
Bu eksenlerin grup halinde çalışırken örneğin resimdeki M1_30 bloğunda işlenecek olan pozisyondaki Y eksenine ait noktayı değiştirmek istersem bu değişimi komut icra edilmeden önce değiştirmek şartıyla ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim.
Resimde görüldü şekilde bir ön hazırlıkla programımı yazıyorum.
Resimde görülen program parçacığında 3 eksenden oluşan bir grup sürüyorum.
Bu eksenlerin grup halinde çalışırken örneğin resimdeki M1_30 bloğunda işlenecek olan pozisyondaki Y eksenine ait noktayı değiştirmek istersem bu değişimi komut icra edilmeden önce değiştirmek şartıyla ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Array dizisi online olduğunuzda aşağıdaki gibi yada bir başka değişkenden buraya değer gelecek ise data[1] şeklinde kullanmanız gerekmektedir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Whatsapp Kanal
- Ahmet
- İletişim:
Merhabalar.
DMC_MoveVelocity komutu yükselen kenar duyarlımıdır yoksa ENABLE girişi aktif olduğu sürece hareket veren bir komutmudur?
DMC_MoveVelocity komutu yükselen kenar duyarlımıdır yoksa ENABLE girişi aktif olduğu sürece hareket veren bir komutmudur?
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- yasinakar
- İletişim:
enable demek sürekli on olacak demek execute yükselen kenar demek
- Ahmet
- İletişim:
Merhabalar.
MoveVelocity komutunu Buffermode ile kullanmak istiyorum ama kararsız kaldım.
MC_MoveVelocity komutumu yoksa DMC_MoveVelocity komutumu daha uygun olur?
Birisinde Stop yapmadan diğerine geçemiyorken diğerinin Enable girişini aktif etmem yetiyor ama burada kafam karışıyor.
MC komutunu Stop yapıp ikinci movevelocity komutunu aktif ettiğim anda motor hızı sıfıra düşmeyecekmi?
Yine DMC komutunu aktif ettiğimde diğerinide aktif edersem bu defa sistem hata vermeyecekmi?
Neticede bu komutlarda belirli bir hedef noktası yok ben aktif ettiğim sürece devamlı dönüş sağlıyorlar.
MoveVelocity komutunu Buffermode ile kullanmak istiyorum ama kararsız kaldım.
MC_MoveVelocity komutumu yoksa DMC_MoveVelocity komutumu daha uygun olur?
Birisinde Stop yapmadan diğerine geçemiyorken diğerinin Enable girişini aktif etmem yetiyor ama burada kafam karışıyor.
MC komutunu Stop yapıp ikinci movevelocity komutunu aktif ettiğim anda motor hızı sıfıra düşmeyecekmi?
Yine DMC komutunu aktif ettiğimde diğerinide aktif edersem bu defa sistem hata vermeyecekmi?
Neticede bu komutlarda belirli bir hedef noktası yok ben aktif ettiğim sürece devamlı dönüş sağlıyorlar.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- İletişim:
MC_MoveVelocity komutu enable kesilip verilmeden hız değişikliğini almaz. Böylelikle buffer mod durumuna göre komuttan komuta geçerken davranış şekli değişecektir. Ama DMC_MoveVelocity komutu deltanın özel oluşturduğu bir komut olup enable işlemi aktif olduğu sürece hız değişimini anında değerlendirmektedir. Tanımlı rampa ile değişen hıza geçiş sağlanmaktadır. Execute mantığı birinde yükselen kenar diğerinde normalde açık mantığına bakmaktadır. Kendinize uygun olan birini tercih ederek kullanmanızı öneririm.
Whatsapp Kanal
Whatsapp Kanal
- Ahmet
- İletişim:
Uğur Bey ;
Ben İki adet DMC_MoveLineerAbsolute komutu arasına bir timer koyup bu timer kadar geciktirdikten sonra ikinci komutu Buffer mode aktif edilmiş bir şekilde işlemek istiyorum haliyle bir bekleme zamanı olursa birinciden ikinciye geçerken hız sıfıra düşecektir ama ya sıfır verirsem nasıl işler bunu bilemiyorum (ürün henüz gelmediğinden deneme şansımda yok maalesef)
Bu durumu program içerisinde nasıl işlemeliyim?
Ben İki adet DMC_MoveLineerAbsolute komutu arasına bir timer koyup bu timer kadar geciktirdikten sonra ikinci komutu Buffer mode aktif edilmiş bir şekilde işlemek istiyorum haliyle bir bekleme zamanı olursa birinciden ikinciye geçerken hız sıfıra düşecektir ama ya sıfır verirsem nasıl işler bunu bilemiyorum (ürün henüz gelmediğinden deneme şansımda yok maalesef)
Bu durumu program içerisinde nasıl işlemeliyim?
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- İletişim:
DMC_MoveLineerAbsolute komutunda Buffer Mode test etme imkanım olmadı. Test ettikten sonra paylaşmaya çalışacağım.
Whatsapp Kanal
Whatsapp Kanal
- Otomasyon_Delisi
- İletişim:
Merhabalar.
Uğur Bey;
eğitim videolarını sonuna kadar izledim çok güzel olmuş öncelikle emeğinize sağlık.
Bu soracağım sorunun yeri bu konu başlığımıdır bilemedim ama yanlışsa kusura bakmayın.
15MC ile A2 servo kontorlü yaparken servo motoru bir redüktöre bağlarsak (Örneğin i:37 oranlı bir reedüktör diyelim) konfügürasyon ayarlarında bunu nasıl tanımlamamız gerekecek.
Resimdeki ayar sayfasında trigger aktarmalı veya lineer kızaklı veya resimde görüldüğü şekilde bir dişli aktarması mevcut ama redüktör kutusuna bağlandığında burada çap veya yarıçap olarak neyi kabul edip nasıl bir ayarlama yapmamız gerekir_
Uğur Bey;
eğitim videolarını sonuna kadar izledim çok güzel olmuş öncelikle emeğinize sağlık.
Bu soracağım sorunun yeri bu konu başlığımıdır bilemedim ama yanlışsa kusura bakmayın.
15MC ile A2 servo kontorlü yaparken servo motoru bir redüktöre bağlarsak (Örneğin i:37 oranlı bir reedüktör diyelim) konfügürasyon ayarlarında bunu nasıl tanımlamamız gerekecek.
Resimdeki ayar sayfasında trigger aktarmalı veya lineer kızaklı veya resimde görüldüğü şekilde bir dişli aktarması mevcut ama redüktör kutusuna bağlandığında burada çap veya yarıçap olarak neyi kabul edip nasıl bir ayarlama yapmamız gerekir_