1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

C2000 Plus Sürücü Frekans Sıfırlama

Gönderilme zamanı: 23 May 2025, 13:39
gönderen FerdiYILDIRIM
Merhaba,

C2000 Plus sürücüde MI3 VE M4 e potansiyometre ile frekans ayarı yaptırıyorum. REV ve FWD ayarlarını istediğim gibi ayarladım. Ayarını bulamadığım tek bir nokta kaldı. Sürücüyü anahtar ile REV ve FWD arasında geçiş yaptırıyorum. FWD den REV e geçişte motor duruyor sonra tekrar aynı frekansa ulaşana kadar hızlanıyor. Benim burada yapmak istediğim, FWD den REV pozisyonuna geçtiğimde hafızasında tuttuğu frekans 0 a düşsün. Tekrar potansiyometre ile ben ayarlayayım. Bu sürücüde bu durum mümkün müdür ?

Re: C2000 Plus Sürücü Frekans Sıfırlama

Gönderilme zamanı: 23 May 2025, 14:09
gönderen Yakup
Merhaba,
Sürücüde pot bağlantısını ortak bacağını AVI diğer bacaklarını +10volt ve acm bağlamalısınız daha sonra 00.20 parametresini 2 yaparak pot ayarını tamamlamış olursunuz.
Fwd ve Rev arasından geçişlerde motor ters döneceği için motor 0 hz düşüp tekrardan istenilen frekansa gelmesi normaldir.
Siz eğer yön değiştirdiğiniz F değeriniz ne ise yön değiştiğinde frekans değerine gelecektir. Boştaki bir inputunuza sabit hz atama yaparsanız ve onu tetiklerseniz o zaman tetik kaldığı sürece 0 hz sürücüye basabilirsiniz. Şart kalkınca pot ile kontrolünüz sağlayabilirsiniz.

Re: C2000 Plus Sürücü Frekans Sıfırlama

Gönderilme zamanı: 23 May 2025, 15:42
gönderen FerdiYILDIRIM
MI2 Girişine sabit hız vermek için 5 veya 6 değerini mi vermem gerekiyor peki ?

Re: C2000 Plus Sürücü Frekans Sıfırlama

Gönderilme zamanı: 26 May 2025, 09:47
gönderen Yakup
C2000+ sürücüde mı2 inputuna sabit hız verebilmeniz için ;
02.02>>1 yapmalısınız daha sonra;
04.00>> (istemiş olduğunuz hz değerini girmelisiniz)
Mı2 inputuna npn çalışıyorsanız dcm tetikleme yapmanız yeterli olacaktır.