Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Rotary cut işlemi yapılırken makine hızı değişiminde bıçağın anlık geri kalması

Kullanıcı avatarı
mr hob
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Rotary cut işlemi yapılırken makine hızı değişiminde bıçağın anlık geri kalması

Mesaj gönderen mr hob »

Merhabalar,bir kağıt kesme makinesinde rotary kesim yapılıyor,kesim sabit hızda doğru çalışıyor,istediğim boyu alabiliyorum,fakat örneğin hızı arttırdığımda kağıt kesim yeri değişiyor ,farklı boy kesiyor sonra yeniden dogru kesmeye başlıyor,örneğin 10 cm kağıt kesicem ,sabit hızda yarlıyorum,sonra hızlandırıyorum,hızlandırdığım an 11 cm geliyor ve baskı ileri kaymış oluyor,sonra 10 cm den devam ediyor,yavaşlatırsam da 9 cm oluyor baskı yerine geliyor,sonra 10 dan devam,acc dec degerleri felan hepsini denedim,ama bu problemin nedenini anlayamadım,yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Rotary cut işlemi yapılırken makine hızı değişiminde bıçağın anlık geri kalması

Mesaj gönderen Uğur »

Bunun birden fazla nedeni olabilir. Olası nedenler;

1- MC cyclic zamanı yüksek bu sebepten tarama saykılı içerisine değişime tepki veremiyor. Mümkünse kontrolcü cyclic zamanını azaltın.

2- Servo kazançları uygun olmayabilir. Tuning yaparak cmd ve feedback arası değeri min çekmeye çalışın. Aksi taktirde ani atalet durumunda burası açılacak ve sonrasında tekrar toparlayacak.

3- Motor yüklenme değerlerine bakın ani atalete tepki verirken yüklenme değerleri %100 lerin üzerinde ise motor güç olarak yetersiz kalıyor olabilir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
mr hob
İletişim:

Re: Rotary cut işlemi yapılırken makine hızı değişiminde bıçağın anlık geri kalması

Mesaj gönderen mr hob »

Uğur bey teşekkür ederim cevapladığınız için,sorun büyük oranda düzeldi gibi,cycle zamanıyla oynamadım,sürücüyü sıfırlayıp tekrar toning yaptım,halaoynama var biraz,ama muhtemelen oda motor gucüyle alakalı,hafif bir şey döndürüyor,rotary cutta genede sorun yaşatabiliyor,daha öncedende kullanmıştım auto turning de 3 4 defa yapmıştım demekki yanlış olmuş,neyse tekrardan teşekkür ederim,iyi çalışmalar

“MC Forum” sayfasına dön