1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

ASD-B2 ve Cetvel bağlantısı

Gönderilme zamanı: 25 Mar 2019, 09:49
gönderen Ahmet
Merhabalar.
Sistemde 2 adet piston mevcut.
Bu pistonlardan mesafe okuyarak ASD-B2 servoyu sürmek istiyorum.
Pistonların yanın birer adet 0-10V. cetvel ( Yada sizin önereceğiniz başka bir cihazda olabilir ) bağlayarak bu pistonların aldığı yola göre pals ile B2 servoyu ileri ve geri yönde belirli mesafelerde hareket ettirmek istiyorum.
Burada 0-10V. cetvel yerine pals üreten cetvellerden alsam bunu B2 sürücüye direkt bağlayarak servoyu farklı cetvel boylarında ileri veya geri yönde istediğim kadar git diyebilirmiyim?
Olursa eğer sürücüde ne gibi parametre ayarları ve işlemler yapmalıyım.
Teşekkür ederim.

Re: ASD-B2 ve Cetvel bağlantısı

Gönderilme zamanı: 25 Mar 2019, 09:54
gönderen Uğur
Burada siz cetvel boyuna göre servoya hareket verecekseniz cetveli hızlı sayıcı girişi ile okumalı servoyada buna dair yazacağınız program ile yol vermelisiniz. Servo cetveli takip edecek ise o zaman cetvel pulse çıkışlarını direk servoya girip uygun çarpan bölen ile bu işi gerçekleştirebilirsiniz.

Re: ASD-B2 ve Cetvel bağlantısı

Gönderilme zamanı: 25 Mar 2019, 10:13
gönderen Ahmet
Cetvel boyuna göre servoya hareket vereceğim.
Hızlı sayıcı girişi dediğinize göre buradan pals çıkışlı cetvel önerdiğiniz sonucunu çıkartabilirmiyim?

Re: ASD-B2 ve Cetvel bağlantısı

Gönderilme zamanı: 25 Mar 2019, 10:21
gönderen Uğur
Pulse çıkışlı cetvelde boy okuma tepki zamanı analog cetvelin analog giriş modülü ile okunmasına göre daha hızlıdır.

Re: ASD-B2 ve Cetvel bağlantısı

Gönderilme zamanı: 25 Mar 2019, 10:29
gönderen Ahmet
Teşekkür ederim.