Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ASD-A2 Modbus ascıı haberleşme

Kullanıcı avatarı
28sefa16
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ASD-A2 Modbus ascıı haberleşme

Mesaj gönderen 28sefa16 »

Merhabalar,

ASD-A2 ile delta DVP28SV plc modbus haberleşme yapmak istiyorum. Gerekli ayarları yaptıktan sonra sürücüdeki parametreleride girdikten sonra haberleşme oluyor ancak çok yavaş gibi ve sıra ile yazma yapıyorum mesela H12 adresinden DI durumunu okuyorum. H10 adresine(p3-06) haberleşme ile kontrol için K31 değerni gönderiyorum binary olarak hangi dı ları kontrol edeceğimi seçiyorum. H40E ile p4-07 H40A ile jog hız ayarı vb. bir sürü bilgi alış verişi yapıyorum. Ancak bunları yaparken her bir adresçin ayrı MODRW satırı yazıp bunların başına ayrı M bitleri koyup bir counter ile sırayla gönderiyorum. Burada yanlışlık var mıdır bilmiyorum ama gönderdiğim data 8-10 sn sonra gidiyor. Mesela ileri hareket başla diyorum çok geç geliyor. Birde H50E adresi yan pozisyona gitme adresine yazma yapamıyorum bu adrese yazmaya çalıştığımda yazma tamamlandı biti olan M1127 kontağı çekmiyor yani yazma tamamlandı çalışmıyor. Konu ile ilgili telefon üzerinden iletişime geçtim ancak bir dönüş sağlanmadı firma olarak ASD A2 servoyu tüm projelerimizde demirbaş yapak istiyoruz ancak bir türlü sağlıklı çözüm alamadık; modbus istememin sebebi farklı plcler ilede rahatça haberleştirmek. Lütfen konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? Program dosyasını ekle gönderiyorum.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: ASD-A2 Modbus ascıı haberleşme

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

1. D1129 time-out data değeri yanlış. D1129 datası için tanımlanabilir geçerli değer aralığı 200≦D1129 ≦ 3000 olmalıdır.

2. MODRW komutu için kullandığınız data uzunlukları yanlış. P4-07 parametresi için örneklemek gerekir ise bu parametre'nin modbus adresi 040EH-040FH yani Double Word adrestir dolayısı ile yazma uzunluğu 2 girilmelidir.

3. COM-2 arabirimi için MODRW komutunun yazma yada okuma işleminin tamamlandığını M1127 biti ile anlayabilirsiniz. Eğer PLC MODRW komutu ile sürücüye veri yazmaya çalışır ve D1129 datasında belirtilen zaman sonunda yazma işlemi gerçekleşmez ise M1129 Biti aktif olur.

4. 7,E,1,9600 ASCII ile P4-07 parametresine veri yazabilmek için doğru ve anlaşılır komut diziliminiz aşağıdaki gibi olmalıdır. Yazma komutlarınızı M1127 ve M1129 bitlerine göre ardışık çalıştırırsanız komutları ve dolayısı ile haberleşmeyi daha optimize kullanmış olursunuz

Not: M100 birinci MODRW komutu'nun çalışma şartı, M101 ikinci MODRW komutunun çalışma şartı ... şeklinde komutları çoğaltabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
28sefa16
İletişim:

Öncelikle çok teşekkür ederim. Bu şekilde MODRW komutu ile başka bir adrese yazma yapmaya çalıştığımda ayrı bir m1 ile m101 sıralı bir şekilde mi set etmeliyim yoksa M0'a bağlı bir şekilde mevcut olan MODRW nin altın bir MODRW dahamı eklemeliyim aynı anda farklı iki MODRW'yi çalıştırdığımda sorun olur mu?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

M0 bit adresi haberleşmeyi başlatan bit adrestir. Komutları çoğaltacaksanız M100, M101, M102..... ve daha sonra tekrar M100 olacak şekilde sonsuz haberleşme döngüsüne sokabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
28sefa16
İletişim:

Belirttiğiniz gibi MODRW bitişinde başka m102 set ederek çoğaltıp sonuncuyu m100 ile sonsuz döngü yaparak haberleşiyor problem yok ancak H12 de yani DI durumunu okumaya çalıştığımda 12848 değerini okuyorum normalde 5 gelmesi lazım binary karşılığında hesapladığımızda hatalı programda düzgün okuma yapabiliyordum ama orada MODRW kullanmıyordum.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

MODRW komutunda haberleşme üzerinden okunan veriler D1296 datasından itibaren ardışık word adreslere yazılmaktadır. Okuma komutu aktif, M1127 bit adreside okumayı tamamlayıp set olduktan sınra bu bit adresin yükselen kenar tetiği ile BMOV D1296 D100 K2 komut satırı ile okudğunuz 2 word'lük veriyi D100 datasına taşıyabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
28sefa16
İletişim:

MODRW K2 H3 H12 D500(?) K2 bu şekilde H3 e göre okuma yaptığımda D500 yerine bir şey yazmassam hata veriyor yazdığımda 12848 D1296 adresine baktığımda halen 0. Hareket halinde DI durumu ileri harekette 5 geride 9 olarak decimal gelmesi gerekiyor. Ancak gelmemektedir. H12 adresinin DI durum olduğundan eminim ayrıca hız vb. komutlarlada değiştirebiliyorum. ASD A2 soft üzerinden P0-09 P0-17 parametrelerinden doğru parametre seçilidir. BMOV D1296 D100 K2 kullandığımda bile D1296 ve D100 hala 0 değişim yok. H40E adresine yazma yapan D530 içini 5 yaptığımda ileri dönüyor 9 yaptığımda geri dönüyor 0 yaptığımda duruyor. Ama bazen D530 0 yapıyorum durmuyor RS 485 çalışıyor ışık yanıp sönüyor kabloda problem yok. Ayrıca sıfır güç kaynağı ile değiştirmeme rağmen 24VDC düşük voltaj görüntülemeye devam etmek istiyor musunuz? gibi bir hata alıyorum
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Aşağıdaki komut satırlarında H0012 adresi okunabiliyor. Okunan veri D1296 datasında DW olarak kayıt oluyor. Sorun devam eder ise PLC'yi temin ettiğiniz yetkili bayiimiz ile iletişime geçip ürünün testini isteyebilirsiniz.

MODRW_PLC.jpg
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
Mustafa41
İletişim:

Mesaj gönderen Mustafa41 »

Merhabalar
Elimde asd b2 servo setim var. Burda 485 üzerinden rpm bilğisi tork bilğisi akım bilğisi almak istiyorum bunları hangi adresten okuyabilirim .

“Servo Forum” sayfasına dön