Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
c2000 tork kontrol
- fractal
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
c2000 tork kontrol
selmlar;
aynı bantı calıstıran iki motorum var.aralarında 60metre uzaklık var.girişteki motoru master yapıp arka taraftaki moturu tork kontrol yapmak istiyorum.zincir gerginlik kontrolu.master motrun hızı değişken.10hz ıle 50hz arasında değiştiriyorum.ilgili tork calışma dokumanına baktım.tork moduna aldıüım surucuye sadace iki değişkenmi yazacagım.biri hız değişkenidiğer %tokr değerimi.
11.34 ile 11.37 değerleri yeterlimi.
ter yonde dönmesi sakıncalı.geri hız 0 mı olacak.
bu parametreleri haberleşme ile yazmak isiyorum.bana hangi parametreler lazım.modbus adresleri nedir..
tesekkürler..
aynı bantı calıstıran iki motorum var.aralarında 60metre uzaklık var.girişteki motoru master yapıp arka taraftaki moturu tork kontrol yapmak istiyorum.zincir gerginlik kontrolu.master motrun hızı değişken.10hz ıle 50hz arasında değiştiriyorum.ilgili tork calışma dokumanına baktım.tork moduna aldıüım surucuye sadace iki değişkenmi yazacagım.biri hız değişkenidiğer %tokr değerimi.
11.34 ile 11.37 değerleri yeterlimi.
ter yonde dönmesi sakıncalı.geri hız 0 mı olacak.
bu parametreleri haberleşme ile yazmak isiyorum.bana hangi parametreler lazım.modbus adresleri nedir..
tesekkürler..
- Turhan
- İletişim:
Re: c2000 tork kontrol
Merhaba,
Sürücü'nün 11-33 parametresi 1 ayarlı ise sürücü 11-34 parametresini Tork komut kaynağı olarak kullanabilirsiniz bu parametrenin modbus adresi Hex tabanda 0B22 dir.
11-36 parametresi 2 ve 00-20: 1 ayarlarsanız H2001 adresinden de frekans set değerini sürücüye yazabilirsiniz.
.
Sürücü'nün 11-33 parametresi 1 ayarlı ise sürücü 11-34 parametresini Tork komut kaynağı olarak kullanabilirsiniz bu parametrenin modbus adresi Hex tabanda 0B22 dir.
11-36 parametresi 2 ve 00-20: 1 ayarlarsanız H2001 adresinden de frekans set değerini sürücüye yazabilirsiniz.
.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- fractal
- İletişim:
surucuyu tork moduna aldım.ama soyle bir sorun cıktı.bantı ceken surucu 25hz set değeri .tork modunda olan surucu sureklı olarak bu set degerini takip etmesi gerekmiyormu.iki motor aynı zıncırı donduruyor sonucta.amacım zincirdeki gerginlik sabit olsun.ondeki motor ceksin arkadakide yardımcı olsun.su an tork modunda olan cok oynama yaıpıyor.duruyor kalkıkıyor..cok dalgalanıyor.
bu durumda ne yapabilirim..
tesekkurler..
bu durumda ne yapabilirim..
tesekkurler..
- Turhan
- İletişim:
Tork modunda bulunan sürücüye; hem hız limit değeri hemde tork set değeri tanımlarsınız. Bu sürücüye bağlı olan motor tork modunda ve belirlediğiniz maximum hız limitinde çalışmaktadır.
Hız değeriniz 20.00Hz ve Tork değeriniz %40 ise motorunuz %40 tork değerinde maximum 20.00 hızında dönüş hareketi gerçekleştirecektir. Bunun için tork modunda çalışan sürücü hız değerini diğer motor sürücüsüne göre daha büyük tanımlamalısınız.
Hız değeriniz 20.00Hz ve Tork değeriniz %40 ise motorunuz %40 tork değerinde maximum 20.00 hızında dönüş hareketi gerçekleştirecektir. Bunun için tork modunda çalışan sürücü hız değerini diğer motor sürücüsüne göre daha büyük tanımlamalısınız.
DELTA Electronics Turkey
- fractal
- İletişim:
ayrıca tork modunda olan surucu calısıyorken frekans 200-300 hz cıkmasına ragmen motorda hic hareket yok.set degeri 25hz ekranda gozukuyor..
- Turhan
- İletişim:
Tork değeri sıfır yada sıfıra yakın bir değerde set edilmiş ise bu dediğiniz normal bir durumdur. Sağlıklı bir çalışma için C2000 sürücüyü kapalı çevrim modunda ve doğru set değerlerinde kullandığınıza emin olunuz.
DELTA Electronics Turkey
- fractal
- İletişim:
ana surucuye 20hz tork kontrolu olana 25hz set ediyorum.ana motor zincire 20hz ile hareket veriyor.3-5 saniye sonra 11 hz dusup duruyor.bu esnada tork kontrollu surucu hic 25 hz cıkmıyor.hıc donmuyor.1-2 hz ekrana geliyor.tork oranı 0 ile 100 arasında hep aynı sonuc.
bu konuda ne yapabilirim..
ustelik tork kontrollu surucu motoru boşa alıp hand modunda calıştırdığımda hic hareket yok.-100 ıle +100 arasında tork setini denedim..
bu konuda ne yapabilirim..
ustelik tork kontrollu surucu motoru boşa alıp hand modunda calıştırdığımda hic hareket yok.-100 ıle +100 arasında tork setini denedim..
- fractal
- İletişim:
yardım bekliyoruz.
- Turhan
- İletişim:
Motor bilgileri, Encoder bilgileri ve sürücüye ait parametre dosyasını mesaja eklerseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz.
DELTA Electronics Turkey
- fractal
- İletişim:
surucuye enkoder bağlı değil.acık cevrım.motor değerleri ve tork değerleri aynı şekilde girildi.motor değerleri aşağıda.tork modu icinde yukarıdaki değerleri girdik.
motor
1590 rpm
3.7 amper
50 hz
1.5kw
380vac
4kutup
motor
1590 rpm
3.7 amper
50 hz
1.5kw