Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DOP-B haberleşme sistemi

Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DOP-B haberleşme sistemi

Mesaj gönderen Uğur »

Öncelikle size ilk mesajlardada açıklamaya çalıştım. PLC datalarına ulaşamazsınız. Bunun için macro yazmalısınız. Siz masterdan 40001 e değer yazarsanız slave hmi $0 adresine yazmış olursunuz. Haberleşmede sadece hmi datalarını okuyup yazabilirsiniz. Bu yazdıklarınızı slave içerisine macro yazarak plc datalarına iletmelisiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
öner
İletişim:

Mesaj gönderen öner »

Uğur bey günaydın;
Konuşmamıza istinaden haberleşme sistemini şu şekilde yapmaya karar verdim;4.3' ekranlar plc ile rs232 üzerinden haberleşecek,10,1' ekran ise plc'ler ile rs485 üzerinden haberleşecek.Bunun için plc içerisinde protokol olarak MOV K1 D1121 komut satırını kullanarak plc istasyon adresini 1 yaptım ve devamında k2,k3,k4 gibi diğer plc'ler devam edecekler.Daha önceden konuştuğumuz da Master ekrandan Slave ekrandaki bir butonu kontrol edemeyeceğimi macro yazmam gerektiğini söylemiştiniz.Şimdi sistemde 10,1' ekran Master olacak plc'lerim Slave olacak.Bu şekilde master ekrandan plc içerisindeki her hangi bir data'ya ve bit'e direk ulaşmam mümkünmü?Ben master ekranımda ki push buton ile 1.ci istasyonumda plc içerisindeki m100 bit'ini tetiklemek için yazma adresini {Link2}1@B2149 yaparsam olurmu?Aynı şekilde plc içerisindeki D408 datasına değer yazabilmek için master ekranımda değer gir butonu ile yazma adresimi {Link2}1@W44525 yaparsam plc içerisindeki D408 datasına yazmış olurmuyum?
^Hiç bir şeye ihtiyacımız yoktur.Yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır,çalışkan olmak!^M.Kemal ATATÜRK
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Bu bahsettiğiniz sistemde PLC yanındaki HMI nasılki DELTA DVP PLC driverı ile direk PLC datalarına ulaşıyor ise büyük ekranıda aynı şekilde ayarlayacaksınız ve PLC datalarına direk ulaşacak. Artık 10" HMI 1. PLC'ye bağlan derseniz 1. den okuma yapacak , 2. PLC derseniz 2. den okuma yapacak. Modbus ASCII Master Slave driverlar ile işiniz kalmadı.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“HMI Forum” sayfasına dön