Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DVP PLC Modbus Okuma Yazma

Kullanıcı avatarı
zafer81
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DVP PLC Modbus Okuma Yazma

Mesaj gönderen zafer81 »

Merhaba;
delta dvp serisi bi plc m var. modbus protololüyle s bloğuna yani ilk 256 adrese veri yazıp okuyabiliyorum fakat diğer bloklara erişemiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: DVP PLC Modbus Okuma Yazma

Mesaj gönderen Turhan »

Erişmeye çalıştığını adres tipi ve değeri nedir? (D0, D200, M100. . . ?)
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
zafer81
İletişim:

Mesaj gönderen zafer81 »

Turhan yazdı: 25 Haz 2018, 13:25 Erişmeye çalıştığını adres tipi ve değeri nedir? (D0, D200, M100. . . ?)
d500 adres
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Tüm adresler modbus haberleşmeye açık olup her adrese ait modbus adresini kullanarak okuyup yazabilirsiniz. Aşağıdaki adresten modbus adres listesine ulaşabilirsiniz.

DVP Serisi PLC Modbus Adresleri
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
zafer81
İletişim:

gösterge

Mesaj gönderen zafer81 »

slm arkadaşlar ben bir led dijital göstergem var. ben bununla plc deki adeti ve makinanın hızını okuyacam data d542 değeri nasıl dijital gösterge okuyabilirim.
bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. örnek varsa yollayabilirmisiniz. yardımlarınız için teşekür ederim.
En son zafer81 tarafından 20 Tem 2018, 19:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Kullandığınız uzak kontrol cihazı yada yazılımınız ile D500 word adresine H11F4 veya Modbus 44597 adresi ile erişebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Muhammed55
İletişim:

Mesaj gönderen Muhammed55 »

Merhabalar elimde 14SS2 plc , Dop110IS hmı ve vdf075E43 sürücüyü haberleştirmek istiyorum uzun zamandır manuel baktım ancak işin içinden çıkamadım, daha önce hiç delta kullanmadım ama uğraşırken uğraşırken hmı paneli ve plc programını basit ileri geri konveyör bant programını yazdım ancak hmı örneğin bir hız değeri vb birşey girince plc d2000 register tarafına yazdıramadım movrw felan hepsini denedim bu konuyla ilgili bir kaç görselide sizlerle paylaşıyorum
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Eğer konfigürasyonunuzu HMI master, PLC ve AC Drive slave olacak şekilde kurgularsanız HMI'ın aynı portu üzerinden PLC ve AC drive'a erişebilirsiniz.

Burada PLC'de özel bir komut kullanmaya gerek kalmadan fabrika ayarlarındaki 7,E,1,9600 ASCII ve ID:1 ile erişim sağlarken VFD-E serisi sürücüde 09-00:2 (istasyon no:2), 09-01:1(9600 Baud rate), 09-04:1(7,E,1,ASCII), 02-00:3(Frekans komutu RS485 arabirimi) olarak seçebilirsiniz.

Bu ayarlarda ve HMI haberleşme driver'ı "Delta Controller ASCII" seçilir ise her iki slave cihazın adreslerine HMI üzerinden erişebiliyor olacaksınız.

PLC ve inverter arasında veri alışverişi yapmanız gereken durumda da HMI makro komutları ile PLC'deki bir veriyi invertere veya İnverterdeki bir veriyi PLC'ye taşıyabilirsiniz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön