Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DELTA PLC İLE STEP MOTOR SÜRME.

Kullanıcı avatarı
pala makina
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: DELTA PLC İLE STEP MOTOR SÜRME.

Mesaj gönderen pala makina »

Kesme değil yapıştırma mantık olarak dediğiniz gibi bir uygulama
Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:

Mesaj gönderen ismetalpay »

Benzer bir uygulamayı bende yapmaya çalışıyorum. Çalışma anında pulse değerini değiştirmem gerekli mevcut pulse komutları ile çözemedim henüz. (PLC dvp14ss211t)
uygulamamda step motoru sürmeye başladıktan sonra uzun döngü boyunca (örneğin 40.000 pulse) eğer sensörden veri gelmesse Pozisyon Tamamlandı Biti (m1029) bilgisinden sürmenin durması gerekiyor ve duruyor. ancak arada sensör bilgisi geldikten belli bir ofset sonra (örneğin 500 pulse) durması gerekiyor ve sonrasında belli işlmleri yapılacak ve akabinde uzun döngüünün tekrar resetlenmiş olarak çalışması gerekiyor
şu anda bunu dpslr komutunu uzun döngü için kullanarak yapıyorum. Sensör bilgisi gelince bu komutu durdurup ofset hareketi için dplsy kullanıyorum. çok ufak bi kesinti oluyor harekette
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

(7) PLC DDRVI Komutu Mark Fonksiyonu başlığındaki örnek programı ve komut açıklamalarını inceleyiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:

Merhabalar,
Bir sorum daha olacaktı.
DDRVI Komutu Mark Fonksiyonu çalışıyor. Ancak benim uygulamamda işaret gelmez ise tanımlı pulse adedi sonunda sistem off oluyor. Pozisyon Tamamlandı Biti (m1029) ile bu kısımda bir sıkıntı yaşamıyorum ancak işaret gelipte D1232 adresindeki pulse sayısı tamamlandığında pozisyon tamamlandı biti aktif olmuyor. bunu nasıl algılatabilirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Kullandığınız PLC tipini mesajda belirtebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:

ismetalpay yazdı: 19 Oca 2024, 13:27 Merhabalar,
Bir sorum daha olacaktı.
DDRVI Komutu Mark Fonksiyonu çalışıyor. Ancak benim uygulamamda işaret gelmez ise tanımlı pulse adedi sonunda sistem off oluyor. Pozisyon Tamamlandı Biti (m1029) ile bu kısımda bir sıkıntı yaşamıyorum ancak işaret gelipte D1232 adresindeki pulse sayısı tamamlandığında pozisyon tamamlandı biti aktif olmuyor. bunu nasıl algılatabilirim.
Pause status flag ile çözdüm
Kullanıcı avatarı
ismetalpay
İletişim:

Turhan yazdı: 19 Oca 2024, 14:34 Kullandığınız PLC tipini mesajda belirtebilirmisiniz?
14ss211T plc kullanıyorum.
Biraz daha tablolaları inceleyince m1538 pause status biti ile çözebileceğimi gördüm , teşekkürler
Mesut_PÜRMÜSLÜ
İletişim:

Mesaj gönderen Mesut_PÜRMÜSLÜ »

İsmet bey merhaba.

Mark fonksiyonu ile alakalı, 28SV ve 12SE iki farklı plc'de denemeler yapmama rağmen bir türlü istenilen çalışmayı gerçekleştiremedim.

http://destek.delta-turkey.com/viewtopic.php?t=89
http://destek.delta-turkey.com/viewtopic.php?t=168

Linklerde yer alan örnek demo programları olduğu gibi yüklememe rağmen, bir önceki mesajınız da belirttiğiniz sorunu yaşıyorum.
Sizden rica etsem M1538 biti ile nasıl çözdünüz, M1538 bitinin kullanımına dair bir örnek paylaşmanız mümkün mü?

ismetalpay yazdı: 19 Oca 2024, 13:27 DDRVI Komutu Mark Fonksiyonu çalışıyor. Ancak benim uygulamamda işaret gelmez ise tanımlı pulse adedi sonunda sistem off oluyor. Pozisyon Tamamlandı Biti (m1029) ile bu kısımda bir sıkıntı yaşamıyorum ancak işaret gelipte D1232 adresindeki pulse sayısı tamamlandığında pozisyon tamamlandı biti aktif olmuyor. bunu nasıl algılatabilirim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Pulse çıkış kanalınız için doğru sensör giriş noktasını kullandığınıza emin misiniz? Örneğin Y0 pule çıkış noktası için mark sensörünüzü X4 girişine bağlamalısınız.

Ayrıca maskeleme boyu içerisindeki X sinyali komutun çalışma prensibi gereği dikkate alınmayacaktır bu duruma ayrıca dikkat etmelisiniz.

Not: Maske boyu Y0 pulse çıkış kanalı için D1026 DW data adresi ile belirlenmektedir.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön