Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ISPSoft 3.20

Kullanıcı avatarı
EEngineer1
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ISPSoft 3.20

Mesaj gönderen EEngineer1 »

Merhaba modüler bir plc programlama işlevini gerçekleştirebilmek için Commgr 1.15 programıyla entegre çalışan ISPSoft 3.20 programını indirdim. Simülasyon yapabilmemi sağlayan delta programını işlevselliğinden ötürü tercih ettim. Communication settings kısmından commgr ile olan ayarlamaları yaptıktan sonra. Hwconfig kısmına geliyorum. Buraya geldiğimde Dowload işlevini yerine getirmesini istediğimde üç tane çarpı işaretiyle karşılaşıyorum bu nedenle commgr sekmesinde programladığım basit plc programını yürütemiyorum. Aldığım hata "The device returned an error when processing the request (error code 16#7002 - The CPU module does not support the function), please check the device". Kullandığım commgr de ayardaki tip AH5x0 seçili. ISPSoft programında kontrolör tipi AH ve plc tipi AHCPU500-RS2 şeklinde seçilmiştir. Bu hatayı almamın sebebi ne olabilir ? Simülasyon yapmama engel oluyor.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: ISPSoft 3.20

Mesaj gönderen Turhan »

Seçili CPU modeli için desteklenmeyen bir fonksiyon mevcut. Bu hatayı aldığınız proje dosyasını, hatanın ne zaman oluştuğunu, bu hata mesajına ait ekran görüntüsünü ve var ise diğer bilgileri mesaja ekleyebilirmisiniz?
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
EEngineer1
İletişim:

Yaşadığım sorunla ilgili resim ve dosyaları aktardım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

HWCONFIG yükleme adımında bu fonksiyonların zaten desteklenmediği belirtiliyor. Dolayısı ile hata değil uyarı olarak bu mesajı alıyorsunuz.

.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
EEngineer1
İletişim:

Birebir aynı adımları uygulayan bir başka kullanıcı yine belirttiğiniz uyarıları aldıktan sonra sağ tarafta üç tane tik görüyor. Ve en altta success yazıyor. Benim onun yaptığı adımları ilerletebilmem için ilk başta aynı onun gibi çarpılar yerine onay işaretlerini almam gerekiyor. Anlahyamadığım nokta burasıydı. Yardımlarınız için teşekkürler. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Çünkü hata verdiği için driver1 in modüllerini görüntüleyip simülasyomn yapamıyorum. Onu da bir başka görselde belirttim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Proje dosyanız sorunsuz RUN konumuna geçiyor.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
EEngineer1
İletişim:

Acaba en güncel sürümü kullandığımdan ötürü bende hataya geçiyor olabilir mi ?
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Testlerimi bende ISPSoft v3.20 sürümünde gerçekleştiriyorum.
DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön