Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Dvp plc ile Toplama komutu

Kullanıcı avatarı
HerculePoirot
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Dvp plc ile Toplama komutu

Mesaj gönderen HerculePoirot »

Merhaba,
Bir enkoderile Spd komutunu kullanarak dönüş hızını hesaplıyorum,gerekli dönüşümleri yaparak rpm,m/m şeklinde ölçümleri alıyorum.Aynı zamanda bu hesaplamalar sonucunda gittiği mesafeyi toplayarak kaydetmek de istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz
Kullanıcı avatarı
Mustafa Celal Demir
İletişim:

Re: Dvp plc ile Toplama komutu

Mesaj gönderen Mustafa Celal Demir »

Merhaba hızlı sayıcıdan aldığınız bilgi zaten size gittiği mesafe bilgisini vermiyor mu ?
Kullanıcı avatarı
bayram.caliskan
İletişim:

Mesaj gönderen bayram.caliskan »

HerculePoirot yazdı: 08 May 2025, 12:09 Merhaba,
Bir enkoderile Spd komutunu kullanarak dönüş hızını hesaplıyorum,gerekli dönüşümleri yaparak rpm,m/m şeklinde ölçümleri alıyorum.Aynı zamanda bu hesaplamalar sonucunda gittiği mesafeyi toplayarak kaydetmek de istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz
İş başlangıcında başlangıç noktasını 0'lamalısınız. Enkoderin bir tekerleğe bağlı olduğunu varsayalım. Pisayısı x Yarıçap ile çarparsanız size tekerleğin dış çapını yani ilerlediği mesafeyi verir. bu yoldan programınızı yürütebilirsiniz ve unutmayın yazılım geometri ile ilerler. özel komut yoktur. siz geometriye uygun yazılım yazarsınız. İyi çalışmalar.
Bayram Çalışkan
Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
Besta Makina Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Gidilen yolun toplam kesin değeri için hızlı sayıcı için kullandığınız pulse inputunu ayrıca farklı bir giriş ile DCNT komutu ile saydırmalısınız. Mekanik sisteminize göre 10pulse=1cm gibi bir eşitliği elde edebilirsenizde gidilen yolu m. cinsinden ifade edebilirsiniz.

Eğer böyle bir kullanım mümkün değil ve hassasiyet aranmıyor ise hangi hızda kaç saniye ilerlediğinizide ayrıca kaydetmeli ve yol=hız*zaman formülü ile kümülatif olarak toplamalıısnız. Bu işlemde oluşacak hataların büyük çoğunluğu ise hız değişimlerinde SPD komutunun örnekleme zamanından kaynaklanacaktır. Ancak önerimiz birinci methoddaki gibidir.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
HerculePoirot
İletişim:

Mesaj gönderen HerculePoirot »

Teşekkürler Turhan bey.

“PLC Forum” sayfasına dön