Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

KALICI HAFIZA ALANI KULLANIMI

Kullanıcı avatarı
bozkan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

KALICI HAFIZA ALANI KULLANIMI

Mesaj gönderen bozkan »

Kalıcı hafıza alanı kullanmakla ilgili bir problem yaşıyorum. Acaba d2000 register ına bilgiyi göndermek dışında yapmamız gereken başka bir işlem var mı? İlk defa kalıcı hafıza alanı kullanıcam yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. Plc modeli delta DVP20SX211T.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: KALICI HAFIZA ALANI KULLANIMI

Mesaj gönderen Uğur »

Kalıcı adres bölgesi içerisine yazılan anlık veriyi enerji kapalı olsa bile tutan ve daha sonra enerjilendiğinde bize o kaydedilen son veri ile gelen data tipidir. Kullanmak için özel bir işleme ihtiyaç duymaz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
cakto
İletişim:

Mesaj gönderen cakto »

D482 kalıcı hafızayı kullanıyorum belli bir periodda -1 değerini alıyor. Programda sadece bir satırda kullanıyorum -1 le carpıp baska adrese akyıt yapıyorum.
d481 ve d 483 adresinide kullanmıyorum. Sonra D520 yi kullandım sorun giderildi ama -1 değerini nasıl aldığını anlamadım.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

PLC'de data adreslerinizi 16bit çarpma ve bölme işlemlerinde işlemlerinizde en az 1, 32bitçarpma ve bölme işlemlerinde işlemlerinizde en az 2 word aralıklı kullanınız. Aksi durumda çarpma işlemi değer aralığının dışında veya bölme işlemi kalanlı sonuç üretir ise bu değer sonucun bir sonraki data adresine otomatik yazılır.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“PLC Forum” sayfasına dön