Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

ss2 plv ve dop 103 bq haberleşmesi

Kullanıcı avatarı
taner74
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

ss2 plv ve dop 103 bq haberleşmesi

Mesaj gönderen taner74 »

merhaba..ben ilk defa delta ürünlerini kullanacağım.ufak bir yardımınızaihtiyacım var..ben plc nin rs485 portunu kullanarak dop103 bq hmi ile haberleştireceğim..default olarak haberleşme ayarları 9600,7,even,1 ben mesela 9600 ü 38400 yapmak istiyorum...hmi tarafında değiştirme ayarı var...ama plc tarafında bulamadım...onu değiştirmek istesem ne yapmalıyım....ikinci soru even ı none yapsam ne olur yada değiştirmemeliyim mi?
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Re: ss2 plv ve dop 103 bq haberleşmesi

Mesaj gönderen Yakup »

Merhaba,

PLC COM2 RS485 Protokol Ayarı videosnu inceleyen bu işlemi yapabilirsiniz.
Kullanacağınız haberleşme protokolü ne ise iki cihazda da aynı olmalıdır sadece istasyon adresleri farklı olmalıdır.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
taner74
İletişim:

Mesaj gönderen taner74 »

birşey daha sorayım...dvp 14 ss2 plc de iki port var...bir tanesei 8 pinli yuvarlak soket diğeri ise rs485....rs485 üzerinden plc ye program yüklenir mi? yüklenirse nasıl yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
Yakup
İletişim:

Mesaj gönderen Yakup »

8 pinli giriş rs232 desteklemektedir ,rs232 dönüştürücü kullanarak pc bağlanım program atabilirsiniz.
Aynı zamanda rs485 üzerindende bu işlemi yapabilirsiniz ,plc de haberleşme ayarlarında DirectLinkUSB seçerek HMI aracılığı ile PLC'ye program yükleyebilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön