Merhaba yapacağımız bir uygulamada 33 tane uzak I/O istasyonu olacak katalog ve datasheetleri inceleyerek ana merkezde as serisi bir PLC uzak noktarda 2 senaryo planladım
1.senaryo olarak RTU-CN01 canopen modülü yanına DVP I/O modülleri takarak haberleşme kurma
2.senaryo AS00SCM-A ve AS-FEN02 kartı yanına AS I/O modülleri takarak ethernet üzerinden haberleşme kurma
Şu şekilde bir problem öngörüyorum canopen kullandığımda haberleşme kablosunu ana merkezden uzak I/O lara kadar çektiğimde kablo mesafesi çok uzayacak ve sinyal zayıflama ihtimali yüksek
Ethernet kullandığımda AS-FEN02 kartının ethernet switch özelliği olduğunu gördüm bu özellik ile ana merkezden 1. istasyona 30 metre civarı kablo ve istasyonlar arası 15 metre kablo olacak total kablo 1000 metre civarı ama istasyondan istasyona geçerken ethernet switch sinyali güçlendirirse sorun olmaz diye düşünüyorum ama emin değilim sizin fikirlerinize ihtiyacım var
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
as plc uzak I/O
- bpunar34
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- bpunar34
- İletişim:
Re: as plc uzak I/O
bu şekilde bir topoloji planım var
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: as plc uzak I/O
Merhaba,
2.senaryonuz AS200 için 8, AS300 için 16 adet SCM+FEN02 desteklediği için zaten olmayacaktır. 1.senaryoda 64 adet slave kadar DS301 bağlarsınız ancak PLC ve son uzak I/Olar arasındaki mesafe fazla olduğundan sizinde belirttiğiniz gibi haberleşmede olumsuz etkenler olacabilir. Ayrıca 33 adet SCM'yi tek bir PLC'den yönetmekte PLC tarafında tarama zamanını şişirebilir. Tavsiyem sisteminizi gruplara ayırıp her gruba 1 adet PLC koymanız. Örneğin 3 adet AS300 + her bir PLC'ye 16 adede kadar SCM+FEN2 ile 33 adetlik topolojinizi oluşturabilirsiniz.
2.senaryonuz AS200 için 8, AS300 için 16 adet SCM+FEN02 desteklediği için zaten olmayacaktır. 1.senaryoda 64 adet slave kadar DS301 bağlarsınız ancak PLC ve son uzak I/Olar arasındaki mesafe fazla olduğundan sizinde belirttiğiniz gibi haberleşmede olumsuz etkenler olacabilir. Ayrıca 33 adet SCM'yi tek bir PLC'den yönetmekte PLC tarafında tarama zamanını şişirebilir. Tavsiyem sisteminizi gruplara ayırıp her gruba 1 adet PLC koymanız. Örneğin 3 adet AS300 + her bir PLC'ye 16 adede kadar SCM+FEN2 ile 33 adetlik topolojinizi oluşturabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey