Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

AS Serisi PLC İle ASDA Servo Sürme Komutları

Kullanıcı avatarı
samet_17
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

AS Serisi PLC İle ASDA Servo Sürme Komutları

Mesaj gönderen samet_17 »

Merhabalar,
ISPsoft ile AS serisi PLC eğitim videolarınızdan Servo motor sürmek için gerekli olan ;

INITC, CASD, ZRNM, ZRNC DDRVAC, DDRVİ, DVLSVC gibi komutların videolarını izledim fakat sonradan ulaştığım bilgiye göre
bu komutlar, ModBus, RS232 veya RS485 için uygun olduğunu gördüm.

1-) Bu komutları CANOpen haberleşme de kullanamıyor muyuz?
2-) Eğer kullanamıyor isek, bu komutlara karşılık gelene komutlar veya eğitim videolarını nerden bulabilirim ?
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: AS Serisi PLC İle ASDA Servo Sürme Komutları

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Bahsettiğiniz komutlar CANOpen arabirimi ile Delta Special Driveri üzerinden servo kontrolü içindir. Modbus için değil.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
samet_17
İletişim:

Teşekkürler İslam bey,

Sorumu söyle revize edeyim o zaman,
ModBus veya Rs485 ile haberleşerek servo kontrol etmek istersem bu komutlar nelerdir ?
Kullanıcı avatarı
samet_17
İletişim:

Birde islam bey benim haberleşme noktalarında bir kafa karışıklığım mevcuttur.
Söyle anlatayım;

Fiziksel bağlantı olarak Rs232, Rs485, Ethernet veya CanOpen olarak bağlantılar gerçekleştiriyoruz. CanOpen bağlantı aynı zamanda CanOpen yazılımsal bağlantıya tekabülde ediyor.

Fakat Rs232,Rs485 ve Ethernet'in yazılımsal haberleşmesi sadece Modbus mudur ? Yani biz haberleşme protokollerini 7 even 1 ascıı veya 8 none 2 RTU gibi parametreler seçince program otomatik olarak modbus mu haberleşmektedir.

Yoksa modbus haberleşme uygulamak için başka işlemelr yapmak gerekiyor mu? Böyle ise bunlar nedir ve eğer bu komutları kullanmıyor isek hangi software ile haberleşmektedir?

“PLC Forum” sayfasına dön