Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
ModWR tek yazma ve stop a geçme
- adil özak
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
ModWR tek yazma ve stop a geçme
Merhaba MODWR komutu ile slave konumdaki kinco MT4220TE hmı ile rs485 üzerinden 8e1 9600 protokolü ile haberleşiyorum. LW 55 adresindeki bir datayı okumakta (MODRD ile) sorun yaşamıyorum defalarca değişen datayı okuyabiliyorum ama yazma tek sefer oluyor ardından PLC kendini stop a çekiyor nedenini anlayamadım örnek kod yazılımını da kendime datalarıma göre uyarladım aynı sorun örnek kod ile de oldu 2. slave olan cihazım var ondan da veri okuyorum ama ona yazma gereğim yok o da sorunsuz çalışıyor. M1127 ve M1129 ye paralel M0 ve M1 kontaklarını koydum neyi yapamıyor PLC görmek için, okumada M1 aktif oluyor öngördüğüm gibi ancak yazma yapmak istediğimde sanırım PLC stop a geçtiği için M1 ve M2 ikisi de aktif olmuyor. Örnek kodumu bırakıyorum, hatamı görmemde yardımcı olursanız sevinirim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Re: ModWR tek yazma ve stop a geçme
Merhaba,
Modbus komutları içerisinden MODRW Modbus Okuma-Yazma Komutu komutunu kullanabilirsiniz. Tek komut üzerinden fonksiyon kodunu değiştirmek suratiyle hem okuma hem de yazma yapılır. Dikkat etmeniz gereken en büyük husus 1 tarama saykılında 1'den fazla MODRW komutu çalışamaz. Sırayla çalışacak şekilde programınızı düzenleyip test edebilirsiniz.
Modbus komutları içerisinden MODRW Modbus Okuma-Yazma Komutu komutunu kullanabilirsiniz. Tek komut üzerinden fonksiyon kodunu değiştirmek suratiyle hem okuma hem de yazma yapılır. Dikkat etmeniz gereken en büyük husus 1 tarama saykılında 1'den fazla MODRW komutu çalışamaz. Sırayla çalışacak şekilde programınızı düzenleyip test edebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey