Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Karakter modbus

Kullanıcı avatarı
samet4153
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Karakter modbus

Mesaj gönderen samet4153 »

Merhaba kolay gelsin karakter gir ile 4 karakterlik bir yazıyı modbus de tutabilirmiyiz veya karakter gir $1 diyelim bunu modbus e decimal olarak mı kayıt ediyor tek karakter de problem yokda birden fazla girince bir türlü çözemedim bilgi verirseniz sevinirim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Karakter modbus

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Her karakter 1Byte hafıza alanını işgal etmektedir. Dolayısı ile 4 karakterlik bir veri 4Byte yani 2 Word uzunluğundadır. $0, $1 datalarına Hexadecimal tabanda bakarsanız kullandığınız karakterlerin ASCII kodu karşılığını görürsünüz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
samet4153
İletişim:

Ekte bulunan resimde $1 ve $2 dediğiniz alanları kaplıyor display görünen yerden mi Hexadecimal yapmam gerekiyor örnek olarak ekrandan Ürün kodu diye TR yazıyor mesela onun karşılığı olarak $1=21076 diyor signed olarak tam olarka yapmam gereken nedir
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
samet4153
İletişim:

Çözüldü şimdi şöyle verili signed olarka alıyorum gelen değer decimal değer onu convert edip Hexadecimal ceviriyorum işlem oluyor şimdi şöyle 21076 decimal bunu çevirince 5254 yapıyor ama çıkan karakter RT oluyor ben TR yapmam için de bunu parçalamam lazım =) yani aklima ilk bu fikir geliyor başka yöntem varsa tabi paylaşabilirsiniz.

“HMI Forum” sayfasına dön