Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

vfd-l ile düşük torku algılamak mümkün mü?

Kullanıcı avatarı
wild_for
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

vfd-l ile düşük torku algılamak mümkün mü?

Mesaj gönderen wild_for »

İyi günler. 0.4kw Vfd-l serisi invertör ile 0.18kw lık iki motoru kontrol ediyorum. 1.motorla folyo çözdürüp diğer taraftaki 2.motor ile çözülen folyoyu toplayıp sardırıyorum. Bunu yaparken bazen başka sebeplerle folyo kopuyor. folyo koğtuğu anda motor daha rahat döneceği için torku düşecektir diye tahmin ediyorum. Ben bu esna da makinayı durdurabilir miyim? YAni tork düştüğü anda sürücüden plc'ye bir hata mesajı veya bilgi gönderebilir miyim. Kataloğa göre aşırı torku algılayabiliyor ama düşük torku algılayamıyor gibi ama başka bir yöntemi var mı? Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: vfd-l ile düşük torku algılamak mümkün mü?

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

VFD-L serisi sürücünün röle çıkışı kontağında belirttiğiniz duruma özel bir çıkış bulunmuyor.

VFD_L_Röle_çıkışı.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
wild_for
İletişim:

Peki invertör-plc arası rs-485 üzerinden anlık tork değerini görebilirmiyim? Hangi adresleri okuyarak nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
Yaşar123
İletişim:

Mesaj gönderen Yaşar123 »

Streçin geçtigi yere sensör koyarsanız koptugunda algılamaz ve motoru durdura bilirsiniz diye tahmin ediyorum
Kullanıcı avatarı
wild_for
İletişim:

Folyo dediğim şeffaf naylon. Peynir, helva vb gıdaların konulduğu plastik kaseler üzerine yapıştırılan ince naylon film gibi birşey. Bunları algılaybilecek sensör var mıdır? Ne kadar sağlıklı çalışır bilmiyorum da. Eğer torku algılayabilirsek o daha garantili çözüm gibi duruyor. Benim sürücü vfd-l serisi bunda anlık tork bilgisini göremiyorsak görebileceğimiz bir sürücü var mıdır?
Kullanıcı avatarı
Ahmet
İletişim:

Mesaj gönderen Ahmet »

@wild_for bana ziyarete geş,p ürün tanıtımı yapan bir omron satış temsilcisiyle bir görüşme sırasında bana omronda öyle sensörler varki 2 adet kağıdı üstüste koyup varmı yokmu algılayabileceğinden bahsetmişti. bir arastırabilirsiniz.
Eğer ürünün altı vwe üstü müsaitse reflektörlü sensörlerden kullanarak algılama yaptırabilirsiniz.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön