Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Delta Hmı'da İşlem engelleme Makro Problemi

Kullanıcı avatarı
Atesoglu41
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Delta Hmı'da İşlem engelleme Makro Problemi

Mesaj gönderen Atesoglu41 »

Merhabalar Delta DOP Panel Kullanıyorum 24 adet Kalıcı Tip Butonu M alanları İle Eşeştirdim Yanlız Bir Anahtar Açıkken Başka Bir Alanın Butonun Açılmasını İstemiyorum Nasıl Bir Makro Yazmam Gerekiyor İşlem Öncesi Makrolara IF BITOFF Şeklinde Yazdıgımda Onaylamıyor Yardımcı Olabilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: Delta Hmı'da İşlem engelleme Makro Problemi

Mesaj gönderen Turhan »

Birden fazla buton durumunuz var ise PLC içerisinde bu butonlara ait Gizleme veya Element Kilit adresini kullanmanızı tavsiye ederim.

Element_kilit.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Atesoglu41
İletişim:

Mesaj gönderen Atesoglu41 »

Maalesef Gizleme Ve Engelleme İşleminde Sadece 1 Adet Adres Belirte Biliyorum Benim İstedigim 24 adet Diger Butonların Kullanımını Engellemek
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Her bir elemnte birbirinden farklı gizleme/kilitleme adresi tanımladıktan sonra PLC içerisinde lojik işlemler ile bir bit aktif olduğunda diğer tüm bitlerin durmuunu tersleyecek kodlar oluşturmalısınız.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

24 buton için macrolar ile element kilit adresini kullanarak örnek hazırladım. Butonların ON ve OFF macrolarına bakabilirsiniz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“HMI Forum” sayfasına dön