Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

delta hmı

Kullanıcı avatarı
camustafa
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

delta hmı

Mesaj gönderen camustafa »

hocam mrb ben dosyada hmı ile ınvertör haberleştireceğim sayfa iki de start verdiğim zaman birinci sayfadaki motor simgesi yeşil olmasını istiyorum bunu nasıl yapa bilirim yardım olurmusunuz.. tşk
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: delta hmı

Mesaj gönderen Turhan »

'Sayfaya Git' elementi için birden fazla resim/renk/yazı durumu tanımlanamıyor. HMI içerisinde 'Çoklu Durumun Göster' elementi ile bir bit adresin durumuna göre bitin OFF konumu için Renk,resim,yazı ve ON durumu için farklı Renk, Resim ve yazı kullanabilirsiniz.

çoklu_durum_göstergesi.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
camustafa
İletişim:

Peki motorlarin altindaki borulara animasyon verme imkani varmi yani motor start aldiginda su cekiyormus gibi gorunmesi icin
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

HMI Boru elementini kullanabilirsiniz. Okuma adresindeki data değerine göre akışkanın yönünü belirleyebilirsiniz. (0: stop, 1:ileri yönde hareket, 2 geri yönde hareket)

hmi_boru_elementi.png
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
camustafa
İletişim:

Hocam animasyon eklemeyi yapamadim ben dop panel ile invertor plc kullanmadan yolladigim dosyadaki gibi ayarladim ama animasyonu ekleyemedim yolladigim dosyada invertoeun modbus adresleri var yardimci olabilirmisin... Ve invertor devreye girdiginde calisiyor bilgisini verecek bi lamba veya bildirim gibi ayarlana bilirmi
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

HMI üzerinde Status Word adresini okuduğunuzda ve sürücü Run konumuna geçtiğinde hangi bit aktif oluyor?
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
camustafa
İletişim:

Hocam HMI üzerinde statusword nerden okunur bilmiyorum. size invertörün statu değerlerini resimde yolladım bakıp motor dönüyor ve arıza olduğunda ne yazmam gerekli söyleye bilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Gönderdiğiniz dokumanda Statusword 2910 adresi olarak gözüküyor. Aynı Adresin 11. Biti motor RUN sinyali olarak belirtilmiş bu bit adresi program içerisinde bu bit adresi kullanın.
DELTA Electronics Turkey

Kullanıcı avatarı
camustafa
İletişim:

07E411 CİHAZ İLE İNVERTÖR HABERLEŞMESİNDE YAZDIĞIM BÜTÜN DEĞERLERİ OKUYORUM SORUN YOK AMA (COM2 Station 1: communication error 6 hatası veriyor ama bütün değerler doğru şekilde okuyor bunun sebebi nedir veya bu hatayı kapaya bilirmıyim
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Tanımsız bir adresten veri okumaya çalıştığınızda bu hatayı alırsınız. Bu hatayı aldığınız sayfadaki elementleri tek tek silerek hangi yanlış adreslemenin bu hataya sebep olduğunu bulabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön