Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

HMI'dan usb ye excel kayıt örneği

Kullanıcı avatarı
marel
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI'dan usb ye excel kayıt örneği

Mesaj gönderen marel »

merhaba
bir analizör yardımıyla gerilim,akım vb . değerleri okuyup hmi'da gösteriyorum.
okuduğum değerleri eserver kullanmadan hmi'ya bağlı bir usb 'ye kaydetmek istiyorum.(excel dosyasına)
fakat yapamadığım ayarlar var yardımcı olursanız sevinirim.
1) örnekleme süresini kullanıcı girebilmeli
2) örnekleme sayısını kullanıcı girebilmeli
3) başlat / durdur / kaydet butonlarıyla işlemler yapılmalı

şeklinde bir örnek yapablirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar.(kendi denediğim projeyide koyuyorum.)
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: HMI'dan usb ye excel kayıt örneği

Mesaj gönderen Uğur »

Data kayıt ayarlarında tetikleme tipini PLC seçiniz. Seçenekler - Yapılandırma - Kontrol Blok içerisinde resimde gösterilen şekilde işaretleme yaparak D3 olarak görünen datayı PLC içerisine yazacağınız bir program ile bir timer oluşturup D3 içerisine her "1" gönderdikçe kayıt işlemi yapmasını sağlayabilirsiniz. Burada "1" göndermek sizin kontrolünüzde plc de timer süresini ayarlamak yine sizin kontrolünüzde fakat belirttiğiniz örnek adedi malesef değişkene bağlanamamaktadır, sabit girilmektedir.
data_kayıt_1.PNG
data_kayıt_2.PNG
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
marel
İletişim:

Mesaj gönderen marel »

teşekkürler..
bir başka sorum daha var.
hmi daki gib e-server programında kazanç değeri girebileceğimiz bir sekme var mıdır?
analizörlerden gelen bilgiler mA cinsinden gelmektedir, bu nedenlede ampere dönüştürmek gerekiyor.

yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Çarpan ve bölen etkisi yapamazsınız fakat aşağıdaki resimde de göreceğiniz üzere tamsayı ve kesirli hane seçimi vardır. 1000 mA değeri 1,000 veya 525 mA değerini 0,525 A gibi gösterebilirsiniz. Kesirli hane tanımı ile tamsayıda kesirli görünüm elde edilmiş olur.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
mrsss2
İletişim:

Mesaj gönderen mrsss2 »

Uğur yazdı: 22 Haz 2018, 14:43 Data kayıt ayarlarında tetikleme tipini PLC seçiniz. Seçenekler - Yapılandırma - Kontrol Blok içerisinde resimde gösterilen şekilde işaretleme yaparak D3 olarak görünen datayı PLC içerisine yazacağınız bir program ile bir timer oluşturup D3 içerisine her "1" gönderdikçe kayıt işlemi yapmasını sağlayabilirsiniz. Burada "1" göndermek sizin kontrolünüzde plc de timer süresini ayarlamak yine sizin kontrolünüzde fakat belirttiğiniz örnek adedi malesef değişkene bağlanamamaktadır, sabit girilmektedir.

data_kayıt_1.PNG
data_kayıt_2.PNG
Merhaba ben reset butonuna bağlı olarak usb'ye veri kayıt yapmak istiyorum(excel). ekranda geçmiş data tablosunun görünmesini istemiyorum. Reset tuşuna basınca M0 biti aktif oluyor, bu durumda kontrol biti için M0 mı yazmam gerekiyor?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Data kayıt buffer ayarlarını yapmanız yeterlidir. Ekrana Geçmiş data tablosu eklemeseniz de dataları kaydeder. Data tablosu kayıt datalarını ekranda görüntülemek içindir.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
mrsss2
İletişim:

Mesaj gönderen mrsss2 »

Uğur yazdı: 08 Mar 2019, 11:29 Data kayıt buffer ayarlarını yapmanız yeterlidir. Ekrana Geçmiş data tablosu eklemeseniz de dataları kaydeder. Data tablosu kayıt datalarını ekranda görüntülemek içindir.
peki kontrol biti için ne yazmalıyım? yazma adresi m0 olan bir reset butonum var, kontrol biti kısmına m0 mı yazmam gerekiyor?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Aşağıdaki linkteki örneği inceleyiniz tüm işlemler bu örnekle verilmiştir. M0 ile yapamazsınız kontrol blok adresini tetiklemeniz gerekmektedir. Buda örnekte kullanılmıştır.

(10) HMI Data Kayıt

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
mrsss2
İletişim:

Mesaj gönderen mrsss2 »

Uğur yazdı: 08 Mar 2019, 15:25 Aşağıdaki linkteki örneği inceleyiniz tüm işlemler bu örnekle verilmiştir. M0 ile yapamazsınız kontrol blok adresini tetiklemeniz gerekmektedir. Buda örnekte kullanılmıştır.

(10) HMI Data Kayıt
bunu inceledim ama ben kontrol bitinin mantığını anlamak istiyorum. Nasıl M0'a bağlı bir şeyi D0 bitiyle kontrol ederiz? Bu şekilde yaptığımda de herhangi bir değer çıkmıyor
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Bu işlemi PLC de yapacaksınız. Kontrol blok register adresi örneğin D3 data kayıt olsun. Siz M0 yükselen kenarı ile D3 içerisine 1 göndereceksiniz.

Whatsapp Kanal

“HMI Forum” sayfasına dön