Elimde ASDA B-2 sürücü ve ECMA-C20602GS servo motor bulunuyor. Aşağıda bulunan linkteki videodan tüm parametreleri ayarladım, bağlantılarım da düzgün sanırım ancak JOG modunda motoru süremiyorum. Yaptığım bağlantının da görselleri de ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
ASDA B-2 Servo Motor Sürücü Motor Özelliklerini Girme ve JOG Modunda Motor Sürme
- musauder0
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- İslam
- İletişim:
Re: ASDA B-2 Servo Motor Sürücü Motor Özelliklerini Girme ve JOG Modunda Motor Sürme
Merhaba,
Özel bir bağlantıya veya parametreye ihtiyaç yok. Servo ON sinyali verilmeli.(Motor milini kitleyecek) Sonrasında P4-05 üzerinden ilk olarak rpm değeri sonrasında SET ile ekranda -JOG- görüldüğü anda da yukarı/aşağı tuşlar ile kontrolünü sağlayabilirsiniz. Eğer sorun yaşıyorsanız videoda olduğu gibi fabrika ayarlarında test edin. Buna rağmen sorun devam ediyorsa ürünü temin ettiğiniz yere götürüp testini talep edin.
Özel bir bağlantıya veya parametreye ihtiyaç yok. Servo ON sinyali verilmeli.(Motor milini kitleyecek) Sonrasında P4-05 üzerinden ilk olarak rpm değeri sonrasında SET ile ekranda -JOG- görüldüğü anda da yukarı/aşağı tuşlar ile kontrolünü sağlayabilirsiniz. Eğer sorun yaşıyorsanız videoda olduğu gibi fabrika ayarlarında test edin. Buna rağmen sorun devam ediyorsa ürünü temin ettiğiniz yere götürüp testini talep edin.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- musauder0
- İletişim:
Re: ASDA B-2 Servo Motor Sürücü Motor Özelliklerini Girme ve JOG Modunda Motor Sürme
P2-10 dan 101 olan parametreyi 001 yapıyorum ancak servo on moduna geçmiyor yani motor kendini kilitlemiyor. P2-08 den fabrika ayarlarına döndüm. Motora bağlı olan 1/50 oranında bir redüktör ve onun ucunda da kaplin bulunuyor. Motor fabrika deposundan alındı herhangi bir arızası yok diye biliyorum.İslam yazdı: 06 Ağu 2025, 10:55 Merhaba,
- İslam
- İletişim:
Motor mili boşta ve CN1 konnektörü sökülmüş şekilde fabrika ayarında herhangi bir hata yokken P2-10-->0x0001 olarak ayarladığınızda kesinlikle servo ON sinyaline geçmesi gerekir.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- musauder0
- İletişim:
Sorunu hallettim İslam bey çok basit gözden kaçan bir hata olmuş, motor kw ile sürücü kw uyuşmuyodu, sürücüyü ilk açında AL 004 hatası varmış yeni fark ettim. Uygun güçte bir motorla çalışmaya devam ediyorum şu an teşekkürler.İslam yazdı: 06 Ağu 2025, 12:49 Motor mili boşta ve CN1 konnektörü sökülmüş şekilde fabrika ayarında herhangi bir hata yokken P2-10-->0x0001 olarak ayarladığınızda kesinlikle servo ON sinyaline geçmesi gerekir.