Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

AS PLC Data

Kullanıcı avatarı
alidogruyol
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

AS PLC Data

Mesaj gönderen alidogruyol »

Merhabalar

İFM Master adamız dan D192 data adresine 2000000 ile 0 arası değer gelmektedir.Bu datayı yannızca 32bit komutla MMOV Transferi yaparak kullanabiliyorum,bunun harici kullanamıyorum.Örnek D192 datasını 32bit(DLD>= ) ve 16bit(LD>=) her iki komutlarda kullanırsam data hep eksi alakasız bir değer veriyor.Yannızca MMOV komutu ile D192 datasını transfer yapıyorum ve 32bit(DLD>= ) komutlarda kullanabiliyorum.Yannız bu seferde değer 32767 geçerse değer yine alakasız eksi bir değer veriyor.

Fotoğraf-1 de D192 Datasına gelen değer 132

Fotoğraf-2 de (DLD>= D192 İletkenlikAltDeğer) D192 Datasına gelen değer -67108732,MMOV komutu(MMOV D192 D20000 gibi) kullanırsam değer 132 olarak normal geliyor,yannız değer 32767 geçtiğinde -(eksi) alakasız bir değer geliyor.
Not:(LD>= D192 İletkenlikAltDeğer) Bu komutu kullansam dahil aynı durumu yaşamaktayım.

Fotoğrak-3 de bir deneme yaptım kullanılmayan 2 adreste (MMOV D21040 D21020) D21040 datasına 35000 değerini yazdığımda,D21020 datasında -30536 değerini alıyorum.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: AS PLC Data

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Karşılaştırma komutlarıyla ilgili bir sorun gözükmüyor. 32-bit tabanda işlem yaparken sayı değeri 2 data birden işgal eder. 32767 sayısı aşıldıktan sonra örneğin D0 datasını kullanıyorsanız D1 datasıda artık işgal edilmiş olur. Ancak D1 datasını farklı bir amaç için kullanıyorsanız anlamsız değerler görmeniz normal. 32-bit kullandığınız dataları 2'şer data işgal edecek şekilde düzenleyin. Muhtemelen bundan dolayı sorun yaşıyorsunuz.
monitör.png
karşılaştırma.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön