Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Start Bırakıldıkdan Sonra Belli Bir Çıkışı Belli Saniye Çıkış Verme
- AcemiMuhendis
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Start Bırakıldıkdan Sonra Belli Bir Çıkışı Belli Saniye Çıkış Verme
Merhabalar,
Delta PLC ile bir uygulama yapıyorum. Programımda ilgili çıkışım farklı bir satırda çalışıyor, sıra ona gelince aktif oluyor.
Sistemde dışarıdan gelen X3 ve X4 girişlerim mevcut.
X3 geldiği sürece program döngüm çalışıyor.
X4 geldiği sürece de aynı şekilde döngü çalışıyor.
Bu kısımda herhangi bir problem yok.
İstediğim şey şu:
X3 veya X4’ten hangisi programı çalıştırıyorsa, o giriş kesildiği anda Y0 çıkışım 10 saniye aktif olup sonra kapanacak.
Ben timer (TMR) ekledim ancak şu anki mantıkta timer süresi bittiğinde çıkış aktif oluyor. Yani ters bir durum oluyor. Benim istediğim;
X3 veya X4 geldiği sürece program normal çalışacak,
X3 veya X4 kesildiği anda Y0 çıkışı 10 saniye aktif olacak,
Süre bitince Y0 kendiliğinden kapanacak.
Bu mantığı Ladder üzerinde en doğru şekilde nasıl kurabilirim?
Teşekkürler. PLC 14SS2
Delta PLC ile bir uygulama yapıyorum. Programımda ilgili çıkışım farklı bir satırda çalışıyor, sıra ona gelince aktif oluyor.
Sistemde dışarıdan gelen X3 ve X4 girişlerim mevcut.
X3 geldiği sürece program döngüm çalışıyor.
X4 geldiği sürece de aynı şekilde döngü çalışıyor.
Bu kısımda herhangi bir problem yok.
İstediğim şey şu:
X3 veya X4’ten hangisi programı çalıştırıyorsa, o giriş kesildiği anda Y0 çıkışım 10 saniye aktif olup sonra kapanacak.
Ben timer (TMR) ekledim ancak şu anki mantıkta timer süresi bittiğinde çıkış aktif oluyor. Yani ters bir durum oluyor. Benim istediğim;
X3 veya X4 geldiği sürece program normal çalışacak,
X3 veya X4 kesildiği anda Y0 çıkışı 10 saniye aktif olacak,
Süre bitince Y0 kendiliğinden kapanacak.
Bu mantığı Ladder üzerinde en doğru şekilde nasıl kurabilirim?
Teşekkürler. PLC 14SS2
- gurkan yasar
- İletişim:
Re: Start Bırakıldıkdan Sonra Belli Bir Çıkışı Belli Saniye Çıkış Verme
şu örnek işine yarayabilir
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- AcemiMuhendis
- İletişim:
Gürkan bey olmadı start veriyorum o örnek de direk setleniyor Y0 başlar başlamaz başka yerde de kullandığım için olmuyor . Video kaydı aldım .
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- gurkan yasar
- İletişim:
o zaman y0 başka biyerden setleniyor. sizin projede ilgili bölümü paylaşırmısın
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
Aşağıdaki ters zaman rölesi örneğini inceleyebilirsiniz. Y0 aktifse ve M0 aktif olduktan sonra pasif konuma geçtiği anda 10 saniye sayacak ve Y0 durumunu resetleyecek.
Aşağıdaki ters zaman rölesi örneğini inceleyebilirsiniz. Y0 aktifse ve M0 aktif olduktan sonra pasif konuma geçtiği anda 10 saniye sayacak ve Y0 durumunu resetleyecek.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- AcemiMuhendis
- İletişim:
Olmuyor islam bey programı ek olarak ekledim dediğiniz şeyi de ekledim altına similasyonda denedim olmadıgurkan yasar yazdı: 26 Ağu 2025, 10:58 o zaman y0 başka biyerden setleniyor. sizin projede ilgili bölümü paylaşırmısın
- AcemiMuhendis
- İletişim:
dediğniz gibi ekledim ama olmadı programı ekledim eke islam bey önceki mesajdaİslam yazdı: 26 Ağu 2025, 11:14 Merhaba,
ters.png
- gurkan yasar
- İletişim:
programda değişiklik yapıldı y0 ın start verildiğinde calışacak x3 ve x4 on konumundayken calışmaya devamedecek x3 veya x4 herhangi biri off konumuna geçtiğinde ayarladığın süre sonra y0 off olacak x3 veya x4 tekrar on olunca y0 da on olacak
ben yapmak istediğini bu şekilde anladım umarım yanlış anlamamışımdır.
- gurkan yasar
- İletişim:
birde bu örnekleri direk yazıp kullanamazsın bunlar fikir örneği sen yaptığın programa göre uyarlayıp kullanmalısın.
islam beyin gönderdiği örnek te öyle.
islam beyin gönderdiği örnek te öyle.
- AcemiMuhendis
- İletişim:
Hocam programa hiç müdahale etmeden eklenmesi gerekiyordu programın döngüsünü bozulmuş . Program bir döngüde çalışıyordu start verildiğinde Y0 bellir süre açık kalıyor sonra kapanıyor sonra Y1 açılıor belli süre sonra tekrar Y0 siz bu döngüye müdahale etmeden bu değişk,iliği eklemek gerek .gurkan yasar yazdı: 26 Ağu 2025, 21:51 programda değişiklik yapıldı y0 ın start verildiğinde calışacak x3 ve x4 on konumundayken calışmaya devamedecek x3 veya x4 herhangi biri off konumuna geçtiğinde ayarladığın süre sonra y0 off olacak x3 veya x4 tekrar on olunca y0 da on olacak