Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Isp soft ile Fonksiyon Blok

Kullanıcı avatarı
Samett38
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Isp soft ile Fonksiyon Blok

Mesaj gönderen Samett38 »

Isp Soft ile oluşturduğum fonksiyon bloğundaki VAR_IN_OUT olarak ayarladığım yere gelmesini istediğim değerin girişini ayarlıyorum fakat Hmıa bu değerin girilecek sayı gir yerine sayı girdiğim zaman sayı anında kayboluyor ve kare kare değerleri hmı gösteriyor.
Fonksiyon blokta bu değere karşılık gelen yere herhangi bir adres vermiyorum program kısmında adresi ayarlıyorum.
Plc ile online olup değerleri izlediğim zaman VAR_IN_OUT Olarak ayarladığım zaman değer gelmiyor.
Fonksiyon blok girişini VAR_IN Yaptığım zaman değer geliyor Hmı değer girdiğim kısım değeri gösteriyor kaybolmuyor resimlerde eklemiş olduğum fonksiyon blok içerindeki adı propation kısmı Programdaki kısmının adı CrsslpprFeedSv kısmı
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Isp soft ile Fonksiyon Blok

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

Floating işlemler yapıyorsunuz sanırım. Görüntüleme formatınızı Float yapıp tekrar izlemeyi deneyebilirmisiniz.
float.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“PLC Forum” sayfasına dön