Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Dop Panel ile Surucu ve Plc Kontrolu Hk.

Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Dop Panel ile Surucu ve Plc Kontrolu Hk.

Mesaj gönderen kuka92 »

Merhaba,

Elimde shihlin marka bir inverter var. Bunu 14ss2 ile deltanin protokolu ile haberlestirdim. 14ss2 icinde H1009 adresine deger atayarak frekans degistirdim. Ayni islemi dop panel ile yapmaya calistim. Haberlesme ayarlarini Delta ve delta controller ascii sectim. Sayisal deger gir butonuna "INVERTER-1009" adresini tanimladim. Fakat "communication error 7" hatasını aldim. Sonra haberlesme ayarlarini modbus ve asci hex address olarak degistim. Adrese "RW-1009" adresini tanimladim. Frekansi aldi. Ben ekran üzerinden hem 14ss2 yi hemde sürücüyü kontrol etmek istiyorum ve sadece 1 tane com girisi var. Bunu nasil yapabilirim ?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Re: Dop Panel ile Surucu ve Plc Kontrolu Hk.

Mesaj gönderen Uğur »

Aldığınız adres hatası uyarısıdır. Frekans yazma elementi istasyon adresinin sürücü istasyonu olduğuna emin olun. Birde protokolü tam olarak nedir şuan sürücünün?
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

Sürücünün protokolü 7,Even,9600,1 . PLC ile haberleştim. Protokolun dogru olduğuna eminim. Hatta ekran ile de haberleştim fakat haberleşme ayarını değiştirmek zorunda kalıyorum Dop-Soft üzerinden.

Senaryo 1 = Haberleşme ayarlarını Delta ve Delta Controller ASCII seçiyorum. PLC ile haberleşebiliyorum fakat inverter'e frekans yazamıyorum. Communication error 7 hatası veriyor. RW-1009 adresini kullanıyorum

Senaryo 2 _ Haberleşme ayarını Modbus ve ASCII Hex Adress olarak seçiyorum. Sürücüye frekans yazabiliyorum ama bu sefer PLC ile haberleşemiyorum.

Ben ikisini birden nasıl haberleştireceğim ?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

DELTA Controller ASCII ile sadece sürücü bağlı iken bir haberleşme testi yapın. PLC programda ve hatta olmadan.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“HMI Forum” sayfasına dön