Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
HMI VE PLC HABERLEŞMESİ
- MEHMET34
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
HMI VE PLC HABERLEŞMESİ
Delta da çalışan bütün arkadaşlara kolay gelsin benim elim de 1adet Dop-B07S411 operatör paneli ve 1adet SX2,1adet SE,2adet SS2 plc ler mevcut bunların içine yazılım yaparak operatör panel üzerinden haberleştirmek istedim ancak bir türlü haberleştiremedim HMI içinde istasyon adreslerini değiştirdim diğer haberleşme even,odd gibi ayarları değiştirdim yinede olmadı plc lerin içindeki istasyon adreslerini değiştirmek istediğimde plc haberleşiyor haberleşmeyi durdurun gibi mesaj geliyor acaba link haberleşmedeki gibi D1121 Regısterının içine slave adreslerimi yazmam gerekiyor ben plc leri RS485 üzerinden haberleştirme yapmaya çalıştım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim.
- Turhan
- İletişim:
Re: HMI VE PLC HABERLEŞMESİ
PLC leri formatlayın. ve PLC lere sırası ile istasyon numarası verin (D1121 datası istasyon numarasıdır.) bunun dışında herhangi bir haberleşme ayarını değiştirmeyin. Bu ayarlar ile HMI üzerinden 7,E,1,9600 ASCII protokolü ile haberleşiyor olmalısınız.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- MEHMET34
- İletişim:
Re: HMI VE PLC HABERLEŞMESİ
Operatör panelde modbus Ascıı kontrolörü modunu seçtim bitlerinde istasyon adreslerini ayarladığımda güzel bir şekilde çalıştı