Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Dop AE 57GSTD program atamiyorum

Kullanıcı avatarı
Barış
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Dop AE 57GSTD program atamiyorum

Mesaj gönderen Barış »

İyi gunler dop A serisi hmi var bir uygulamada programi uzrinden aldim fakat tekrar yüklerken hata aliyorum. Screnn editor versiyonu 1.05.86

. Recive data fail (0) !!! Hatasi aliyorum ne yapmaliyim
Kullanıcı avatarı
Barış
İletişim:

Re: Dop AE 57GSTD program atamiyorum

Mesaj gönderen Barış »

Bir şekilde yeni bir program atmayi başardim. Fakat bu seferde com2.dll hatasi veriyor. Com portlardan haberlesme yapmiyor
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

DOP-A serisi HMI modelelrinin bağlantı pinleri DOP-B ye göre farklılık göstermektedir. bağlantınızı ve haberleşme ayarlarınızı doğrulayınız. Sorun devam ediyor ise basit bir test projesi ile bağlantı ve haberleşme ayarlarınızı test ediniz.

com_1.png
com_2.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Barış
İletişim:

Mesaj gönderen Barış »

Test programi yazdigimda hmi haberlesme portunu acmiyor. Baglantiyi kopardigimda hata vermesi gerekirken herhangi bir uyari cikmiyor
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Bu HMI firmware güncellemesi ile ilgili bir durumda olabilir. HMI pilini çıkartın ve ardından 24vdc besleme ile HMI 'yi enerjilendirin ekranda batarya yok uyarısı geldikten sonra yazılım güncellemesi yapın. Güncelleme sona erdikten sonra pili takıp ardından test programınızı yeniden yükleyerek haberleşmeyi deneyiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
Barış
İletişim:

Mesaj gönderen Barış »

Turhan bey bende güncelleme sorunu olduğunu düşünüyorum . ekran üzerindeki versiyonun 2006 yılına ait olduğunu görmüştüm sanki. yarın deneyip durumu tekrar buraya yazacağım. benim gibi takılan arkadaşlara umarım yardımcı olur bu yazdıklarım . sizlere bir sorum daha olacak . bu projede 2 adet 28sv2 plc kullanıp 8 adet step motor kullanılacak . bu ekran üzerinden iki plcnıin M0 bitini tek bir buton ile nasıl aktif edebilirim . birde plc nin birinden mesela x0 girişinden butona basıldığında diğer plcnin M0 bitini aktif ettirmem gerekiyor yani iki plc de otomatik start yapmak istiyorum. yardımlarınız için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Belirttiğiniz durumlar için makro satırı kullanmalısınız.

- HMI üzerinde istasyon numarası 0 olan M0 yazma adresli bir butonun tetiklendiğinde HMI ye bağlı bütün PLC lerin M0 bitine sinyal gönderebilirsiniz. Ya da HMI makro komutlarını kullanarak birden fazla istasyonun bit adreslerini SET/RESET yapabilirsiniz. (ekran görüntüsünün ilk örneğine bakınız)

- PLC ler arası bit transferi yapabilmek için GETB makro komutunu kullanmalısınız. (ekran görüntüsünün 2. örneğinde 1. PLC'nin X0 bit drumu, 2.PLC'nin M0 bitine taşınmıştır.)

makro.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

“HMI Forum” sayfasına dön