Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
AS228 ve CSFO Komutu
- Ahmet
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
AS228 ve CSFO Komutu
Merhabalar.
AS228 ile CSFO komutu kullanarak servo motoru encodere senkron yapmak istiyorum.
Komutla ilgili sormak sitediğim S2 ve S3 girişleri.
Burada S1 tarafında encoder girişini X0.0 olarak tanımlayacağım fakat S2 ve S3 için frekans ve darbe genişliğini ayarlama mantığını anlayamadım.
X0.0 girişinden geln sintyale çarpan (S4) ve bölen (S5) oranında senkron olmasında darbe genişliği ve frekansının en gibi bir etkisi olacak ?
Neticede X0.0 ve X0.1 encoder girişinden gelecek olan sinyale göre S4 ve S5 katsayıları oranında senkron olmayacak mı?
Teşekkürler.
AS228 ile CSFO komutu kullanarak servo motoru encodere senkron yapmak istiyorum.
Komutla ilgili sormak sitediğim S2 ve S3 girişleri.
Burada S1 tarafında encoder girişini X0.0 olarak tanımlayacağım fakat S2 ve S3 için frekans ve darbe genişliğini ayarlama mantığını anlayamadım.
X0.0 girişinden geln sintyale çarpan (S4) ve bölen (S5) oranında senkron olmasında darbe genişliği ve frekansının en gibi bir etkisi olacak ?
Neticede X0.0 ve X0.1 encoder girişinden gelecek olan sinyale göre S4 ve S5 katsayıları oranında senkron olmayacak mı?
Teşekkürler.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Re: AS228 ve CSFO Komutu
Örnek enkoderiniz 1000 pals olsun ve servonun bir turu 10000 olsun bu durumda aradaki oranınız 1/10 dur ve çarpanın 10 olması gerekirken aynı hızda dönsün. Bu şekilde düşünerek yol alabilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Whatsapp Kanal
- Ahmet
- İletişim:
Uğur Bey;Uğur yazdı: 09 Mar 2021, 15:05 Örnek enkoderiniz 1000 pals olsun ve servonun bir turu 10000 olsun bu durumda aradaki oranınız 1/10 dur ve çarpanın 10 olması gerekirken aynı hızda dönsün. Bu şekilde düşünerek yol alabilirsiniz.
Cevap için teşekkür ederim.
Sanırım yanlış anlattım. Benim sormak istediğim S2 ve S3 değişkeninin bu komuta etkisi ne olur şeklinde idi.
S1 girişine gelen encoder sinyali zaten S4 veS5 değişkenindeki çarpan ve bölen oranına göre çıkışa yansıtılıyor.
Bu durumda S2 ve S3 değişkeninin buradaki etkisini öğrenmek istemiştim.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
S2 ve S3 zaten data tanımladığınız zaman giriş enkoderinin frekansını ve gelen pals adedini size gösterecek değer girmeniz için değildir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Whatsapp Kanal
Whatsapp Kanal
- Ahmet
- İletişim:
Teşekkür ederim.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- ufukngh
- İletişim:
Merhaba
AS228T PLC ile 3 adet step motor sürmek istiyorum.
Sisteme 1 adet el çarkı bağladım. CSFO komutu ile hareket ettirebiliyorum. Ancak CSFO komutu önündeki şartı kaldırmama rağmen Y0.3 çıkışını engelliyor.
DPLSY komutunda yön değiştiremiyorum. ISP SOFT programında çıkış gösteriyor fakat PLC de çıkış yok.
AS228T PLC ile 3 adet step motor sürmek istiyorum.
Sisteme 1 adet el çarkı bağladım. CSFO komutu ile hareket ettirebiliyorum. Ancak CSFO komutu önündeki şartı kaldırmama rağmen Y0.3 çıkışını engelliyor.
DPLSY komutunda yön değiştiremiyorum. ISP SOFT programında çıkış gösteriyor fakat PLC de çıkış yok.
- İslam
- İletişim:
Merhaba,
DPLSY komutu yönlü bir komut değildir. Yön sinyalini program içerisinde kendiniz mi veriyorsunuz? Eğer öyleyse test etmek için yön sinyalini birden fazla yerde kullanmadığınıza emin olun. Çünkü END satırına en yakın olan durumu baz alıcaktır.
DPLSY komutu yönlü bir komut değildir. Yön sinyalini program içerisinde kendiniz mi veriyorsunuz? Eğer öyleyse test etmek için yön sinyalini birden fazla yerde kullanmadığınıza emin olun. Çünkü END satırına en yakın olan durumu baz alıcaktır.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- ufukngh
- İletişim:
DPLSY komutu ile birlikte SET ve RESET komutu ile yön değiştirme işlemini yapıyorum.
Enerjiyi kesip tekrar verdiğimde yön çıkışı olarak kullandığım Y0.3 ten çıkış alabiliyorum.
Sonrasında CSFO komutuyla hareket ettirdikten sonra tekrar Y0.3 ten çıkış alamıyorum.
Enerjiyi kesip tekrar verdiğimde yön çıkışı olarak kullandığım Y0.3 ten çıkış alabiliyorum.
Sonrasında CSFO komutuyla hareket ettirdikten sonra tekrar Y0.3 ten çıkış alamıyorum.
- İslam
- İletişim:
CSFO komutunun kullandığınız örneğinin görselini paylaşabilirmisiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- ufukngh
- İletişim:
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.