Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

dvp15mc donanımda dijital ek modül kullanımı

Kullanıcı avatarı
irfan-75
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

dvp15mc donanımda dijital ek modül kullanımı

Mesaj gönderen irfan-75 »

Merhaba kolay gelsin. Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim.
benim sorum şu, dvp 15mc kontrolörün egitimlerinde tamamen haberleşmeye agırlık verilmiş.
Ancak benim yapmak istedigim sistemde ek modül olarak dijital giriş ve çıkışlarda olacak ve hareket kontrol fonksiyon bloklarla birlikte etkileşimli çalışması gerekiyor.
Bununla ilgili bir video lu bir anlatım göremedim. yani donanımda dijital giriş , çıkışlar nasıl ve ne şekilde kullanılabilir , gösterilmemiş.
Bununla ilgili bilginize ihtiyaç duyuyorum.( donanım kurulumunda ne yazık ki dijital modüler eklenemiyor, vede cpu üzerindeki DI-DQ da nasıl kullanılır bilemiyorum)
saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: dvp15mc donanımda dijital ek modül kullanımı

Mesaj gönderen Turhan »

DVP-15MC PLC'nin giriş klemensindeki S0 ve S1 bağlantı noktaları inputlar için Com ucudur. Bu COM ucuna +24VDC bağladıktan sonra kaynağın 0VDC ucu ile inputşarı tetikleyebilirsiniz. Çıkış klemensinde ise UP bağlantı noktasına +24VDC, ZP bağlantı noktasına 0VDC uyguladıktan sonra Q çıkış noktalarından NPN 0VDC çıkış elde edebilirsiniz.

PLC'ye ekleyeceğiniz her ilave DI/DO modülünün IO noktaları programda aşağıdaki gibi tanımlanır.

PLC'deki Inputlar: %IX2.0 ~%IX2.7,......, %IX16.0 ~%IX16.7,......, %IX31.0 ~ %IX31.7
PLC'deki Outputlar: %QX2.0 ~ %QX2.7,......, %QX16.0 ~ %QX16.7,......, %QX31.0 ~ %QX31.7
15MC_I.jpg
15MC_O.jpg
DVP15MC_IO.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
irfan-75
İletişim:

Ekran 2.JPG
Ekran 3.JPG
Ekran1.JPG
Turhan bey merhaba
Sizin izah ettiğiniz gibi giriş , çıkışlar ve ekran kontrolü gibi adreslendirmeleri global variable , yeni eklemeler yaparak sınıflandırdım.
Bu adresleri tüm POU larda kulanabilirmiyim. Mesela , home sivicini burada kullanarak home lama yapabilir miyim .
Bu ek modül giriş ve çıkışlar sistemin hızını etkiler mi

ekran olarak dop 100 ün eternetli serisiyle haberleştirmek istiyorum. dv15mc ile data uzunlukları veya adreslemede sıkıntı yaşamak istemem.
sizin de onayınızı almak istedim .Hangi serinizi kulanmam gerekli 10'' olarak yazabilirmisiniz.

Çünkü 7 adet asda a2 canopen haberleşmeli dop 100 ekran dvp15mc ve 4 adet 8DI-8DQ ek modül kulanacağız.
canopen kablolarını mutlaka orjinal olması gerekiyormuş, ve sonlandırma dirençleri 2 adet kulanılması gerektigini uyguluyacı arkadaşlardan ögrendim.
sizin de teyidinizi almak istedim.
Birde güç kaynağı 2 adet var. 5 ve 10A lik , bunların ,5Amp olanını CPU da ,10Amp sistem giriş ve çıkışlarında kulanacagım. Fakat -- uclarını birleştirmek istiyorum .Sistem haberleşmeli sürülüdügü için Bunun bir sakıncası olurmu

program içindeki Task ların kaç adede kadar coğaltılarak kulanılabilir
global variable a bir etkisi varmıdır. mesela TASK ları POU larla ilişkilendiriyoruz. fakat global variable da oluşturdugumuz diger variable larla irtibatlandırma da okumada veya yazma bir sorun olur mu.
biraz karışık ve uzun bir suallerim oldu umarım meramımı anlatabilmişimdir.
ilginize ne emeğinize sağlık dilerim
saygılarımla
lütfen şu egitimleri vermeye başlayın çünkü bazı şeyler telefonla ve yüz yüze çözülebilir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

1. CPU veya ilave IO modül üzerindeki bağlantı noktaları yalnızca genel amaç için kullanabileceğiniz IO noktalarıdır. Dolayısı ile sisteminiz için Limit swichleri, Home Sensörleri veya Acil Stop butonu gibi input noktalarınızı eksene ait servo sürücünün dijital girişlerine bağlamalısınız.

2. DVP15MC serisi ile haberleşebilecek DOP100 serisi 10" HMI modeli DOP-110IS dir.

3. Canopen haberleşmede standart Canopen kablolarının dışında bir kablo kullanılması empedans farklılığından haberleşmeyi etkilemektedir. Sonlandırma direnc DVP15MC modülünü satın aldığınızda aynı kutu içerisinde dahil olan aksesuardır.

4. Güç kaynaklarının 0VDC ucunun köprülenmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

5. DVP-15MC'de program yazılırken Motion komutları mutlaka 'Triggered by event' task içerisinde 1Adet POU da yazılmalıdır. diğer genel amaçlı kodlamalar ise 'Freewheeling' task içerisinde birden fazla POU'larda yer alabilmektedir. Toplam 1024'e kadar farklı programlama bloğu (POU) kullanabilirsiniz. Tanımlamış olduğunuz Global semboller tüm POU'lar içerisinde kullanılabilmektedir.

6. DVP-15MC CPU'nun Eğitim videolarına 15MC Motion PLC ve CANopen Builder Eğitimi başlığından ulaşabilirsiniz. Daha önce Bayii işbirliği ile Eğitimler düzenlenmiş idi ürün tedarikciniz ile görüşerek eğitim talebi oluşturabilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
irfan-75
İletişim:

TURHAN Bey Merhaba
DVP50MC PLC lere El çarkı bağlanabilir mi
böyle bir ürün var mı ?
Yoksa bile uygun bir ürün önerebilir misiniz.
Size sormuş olduğum DVP50MC ve DOP100 10'' Ethernet haberleşmeli ürünlerin (G kod yüklenebilir özelliği olacak mı)
Bu konuda sipariş verebilecekmiyiz ? yoksa Ocak ortasını beklememiz mi gerekiyor.
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

50MC ile 15MC arasından Etherne ve CANopen dışında pek donanımsal farklılık yoktur. 50MC ye de 2 line driver 1 adet SSI enkoder bağlayabilirsiniz. Line driver girişleri MPG olarak kullanabilirsiniz. G-Code destekli HMI modeli henüz stoklarda değildir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“MC Forum” sayfasına dön