Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

iki sürücünün hızlanma ve yavaşlama sürelerini senkronlama

Kullanıcı avatarı
kerem
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

iki sürücünün hızlanma ve yavaşlama sürelerini senkronlama

Mesaj gönderen kerem »

plc üzerinden vfd-e serisi 3 kw ve 11 kw iki ayrı sürücüye frekans bilgisi gönderiyorum. iki cihazında 01.09 ve 01.10 değerleri aynı.
sürücülerin frekans değerleri arasında belirli bir orantı var bu yüzden ikiside aynı frekansta çalışmıyor fakat kalkış ve duruşlarda aynı anda durmuyorlar. bunu nasıl düzeltebilirim?
40 hz çalışan 3 kw sürücü daha çabuk dururken
60 hz çalışan 11 kw sürücü daha uzun sürede duruyor. ikisininde kalkış süreleri 8 sn , duruş süreleri 10 sn olarak ayarlı.
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:
Durum: Çevrimiçi

Re: iki sürücünün hızlanma ve yavaşlama sürelerini senkronlama

Mesaj gönderen Uğur »

Dikkat etmeniz gereken önemli nokta sizin ayarladığınız hızlanma ve yavaşlama zamanları 0 dan max frekans (01-00) a yükselme ve max. frekanstan 0 a düşme süreleridir. Doğal alarak Sizin sürücünüzün biri 40 diğeri 60 hz değerinden durduğu için farklı zamanlarda durması normaldir. Sizin 01-09 ve 01-10 parametrelerini bunu düşünerek girmeniz gerekir.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Kullanıcı avatarı
kerem
İletişim:

Mesaj gönderen kerem »

Peki ben plc üzerinden üretilen ürüne göre iki cihazı senkronladığım için vermiş olduğum 40-60 değeri sadece bir örnekti. aradaki senkron değişken olduğu için 20-60 veya 40-50 gibi değerlerde de çalışma durumu olabilir (verdiğim değerler sadece örnekleme amacıyla. iki değer tamamen değişken ve küsürhatlı olabiliyor) bu durumda nasıl bir senkronlama yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. Gerekirse PLC ile sürücüleri haberleştirip her operasyon değişiminde hızlanma ve yavaşlama süresini hesapladığınıza göre tekrar düzenlemelisiniz.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
kerem
İletişim:

Mesaj gönderen kerem »

kalkış ve duruş sürelerini kendim ölçerek mi hesaplamam gerekiyor? sonuçta cihaz 01.09 ve 01.10 değerlerindeki sürelerde durmuyor ve kalkmıyor. mantık olarak F parametresinde tanımlı olan frekans değerine 01.09 'da tanımlı olan sürede ulaşması gerekmez mi? üzerindeki yüke göre her koşulu benim ölçüp bir formül üretebilmem çok zor gibi geliyor bana???
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Sizin sorunuz en başında sürücülerden biri 40 diğeri 60 ta çalışırken farklı zamanlarda durması değilmi? Sizin 01-09 ve 01-10 parametrelerine girdiğiniz max frekans ile min frekans arası oluşan zamanı ifade eder. Süreleri aynı girseniz dahi 40 ile çalışan sürücü ile 60 hz ile çalışan sürücü aynı zamanda durmayacaktır. Duruş zamanını 10 sn ile ayarlandığını söylemişsiniz. Max frekansın 60 hz olduğunu düşünürsek birinci sürücü (40/60)*10 = 6.67sn de duruken 2. sürücünüz (60/60)*10 = 10 sn de duracaktır. Bu durumu göz önüne alırsanız nedenini ne demek istediğimi daha net anlayacaksınızdır.

Whatsapp Kanal

Kullanıcı avatarı
kerem
İletişim:

Mesaj gönderen kerem »

bu cevap için teşekkür ederim. ben duruş ve kalkış sürelerinin çalışma mantığını F değerinde o an tanımlı olan frekans değerinden 0 'a iniş veya 0'dan F değerindeki frekans değerine varış için gereken süre olarak düşünüyordum ve buna göre hareket ediyordum. belirtmiş olduğunuz formül ile hesaplama yaptırmam gerekiyor o zaman.
Teşekkürler

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön