Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Asda A2 Modbus Haberleşme
- dovanci88
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Asda A2 Modbus Haberleşme
Merhabalar;
ASDA A2 serisi ile DVP Plc ile modbus üzerinden haberleşme yapıyorum.P1-44 ve P1-45 parametrelerini okuma ve yazma yapıyorum.
Okuma olarak bir sıkıntı yok,fakat yazarken yazma yapamıyorum.bunun haricinde başka bir parametreye yazabiliyorum(örnek P1-52).Sadece 44 ve 45 nolu parametrelere yazma yapamıyorum.
Konuyla alakalı ne gibi eksiğim olabilir.
ASDA A2 serisi ile DVP Plc ile modbus üzerinden haberleşme yapıyorum.P1-44 ve P1-45 parametrelerini okuma ve yazma yapıyorum.
Okuma olarak bir sıkıntı yok,fakat yazarken yazma yapamıyorum.bunun haricinde başka bir parametreye yazabiliyorum(örnek P1-52).Sadece 44 ve 45 nolu parametrelere yazma yapamıyorum.
Konuyla alakalı ne gibi eksiğim olabilir.
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Re: Asda A2 Modbus Haberleşme
Adresler 32 bit olduğu için 2 word yazdığınıza emin olun. Birde P1-45 parametresi servo on konumunda değişmez. Bu konulara dikkat edin.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
- Turhan
- İletişim:
Merhaba,
Servo ON konumunda iken bazı parametreler yazılamaz. Örneğin: P1-45. Servo OFF konumunda iken bu paametreye değer yazmayı deneyiniz.
Servo ON konumunda iken bazı parametreler yazılamaz. Örneğin: P1-45. Servo OFF konumunda iken bu paametreye değer yazmayı deneyiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- dovanci88
- İletişim:
sürücüye motor baglı değil dolayısyla AL-11 hatası veriyor ve dolayısyla Servo OFF olduğunu düşünüyorum.IO sayfasından da Servo ON aktif değil.
Yazmayı deniyorum olmuyor.Başka parametreye yazabiliyorum ama
Yazmayı deniyorum olmuyor.Başka parametreye yazabiliyorum ama
- Turhan
- İletişim:
P1-45 parametresine ait; Modbus adresi, Yazılabilir değer aralığı, Data formatı veya Modbus yazma komutu ile ilgili bir sorun olmalı. P1-45 parametresine değer yazmaya çalıştığınız komut satırlarını paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışabiliriz.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- dovanci88
- İletişim:
deneme yaptığım satırlar aşağıdadır.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Yazma komutu için [url]MODRW[/b] komutunu aşağıdaki gibi deneyiniz.
DELTA Electronics Turkey