Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

VFD L

Kullanıcı avatarı
levent7706
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

VFD L

Mesaj gönderen levent7706 »

Selamlar, adım Levent. Genel anlamda elektronikten pek anlamıyorum. Bu sebeple yardıma ihtiyacım var.
VFD L model invertör sürücü ile birlikte 3 faz 0.75 kw motor satın aldım. Kullanma kılavuzuna baktım anlayabildikleri pratiğe dökmeye çalıştım. Bu ürünleri almamdaki amaç masa üstü tornaya takarak daha kullanışlı hale getirmek isteyişim. Tornanın orjinal halinde 0.75 kw lık 1 faz motor mevcut ve bu haliyle kayış ve kasnakla devir ayarı yapılabiliyor. Tabi sadece amacım devir ayarlı hale getirmek değil. Youtube üzerinden izlediğim videolarda motoru çalıştırmayı başardım, ayarları doğru yaptığımdan emin değilim.
maddeler halinde yardıma ihtiyacım olan soruları sormak istiyorum. Umarım yardımcı olursunuz.
- Harici tuşlar takmak istiyorum, sağ sol dönüş ve stop için, bu tuşların özellikleri ne olmalı, aynı zamandan acil stop butonuda eklemek istiyorum.
- Alınacak potansiyometrenin değeri sanırım 10K.
- Tornanın devrini gösteren bir takometre satın aldım, cihaz 8 - 24 volt arası çalışıyor, invertör üzerinden bu DC akımı alabilirmiyim.
- İzlediğim bazı videolarda frekans ayarında 400 yazdıklarını gördüm, ben parametreleri 50 hz olarak ayarladım, çalışmada problem yaşamıyorum, dahili potansiyometre ile devir ayarıda yapılıyor fakat bu ayar doğrumudur.
Sizler için basit ama benim için bir o kadar zor sorular, şimdiden teşekkür ederim. Nasip olursa soru ve sorunlarımı bu başlık altında devam ettireceğim.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: VFD L

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

VFD-L Basit Devreye Alma Dokümanından faydalanabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
levent7706
İletişim:

Re: VFD L

Mesaj gönderen levent7706 »

Teşekkürler, çok işime yarayacak.

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön