Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Delta VFD-EL Modbus adreslerine ihtiyacım var

Kullanıcı avatarı
alidemir
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Delta VFD-EL Modbus adreslerine ihtiyacım var

Mesaj gönderen alidemir »

Merhaba. Projemde modbus adreslerini kullanarak VFD ye frekans, açma kapama, yön bilgisi göndermem gerekiyor. Aynı zamanda sistemin çalıştığından emin olmak için RPM bilgisini de VFD den okumam gerekli. Kullanıcı kılavuzunda Hexadecimal adresleri bulunuyor fakat modbus adresleri yok. Forumda bulduğum bir görseli ne istediğimi anlamanız üzere paylaşıyorum. Lütfen H2000 adresini onluk tabana çevirip 40001 ile topla demeyin denedim olmuyor. Bana bu şekilde tablo halinde lazım. Frekans dışında başka bilgileri de okumak gerektiğinde elimdeki tablodan bakıp eklemek istiyorum hocamla beraber çalışırken. Elinizde böyle bir kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.
modbus2.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
alidemir
İletişim:

Re: Delta VFD-EL Modbus adreslerine ihtiyacım var

Dosya ekinde ihtiyacım olan register ları yazdım. Sadece bunları bulabilirsem yeterlidir.
Kullanıcı avatarı
alidemir
İletişim:

Screenshot_2020-07-18-14-59-24-542_com.miui.gallery.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
alidemir
İletişim:

Bu arada ilk iki configuration holding register diğerleri input olacak
Kullanıcı avatarı
Uğur
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Uğur »

Hex adresler modbus adresidir ve her ne kadar önermeyin desenizde bu araştırdığınız zaman göreceksiniz modbus adresin 2 farklı gösterim şeklinden biridir. hex adres decimale çevrilir ve 40001 le toplanır modbus destekli sayısız cihaz ile bu şekilde iletişim kurmaktayız. Haberleşememe sorunu için kontrol cihazı tarafında da gerekli kontrolleri yapmalısınız. Sürücünün donanımsal sorununun olmadığını gözlemlemek için tedarik ettiğiniz DELTA bayii ile irtibata geçerek haberleşmelerini talep edebilir siz de bunun sonucuna göre nereye odaklanmanız gerekeceğini hızlıca tespit etmiş olacaksınız.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye

Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal

https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal

“AC Motor Sürücü Forum” sayfasına dön