Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

A011 ve 24 hatasi

Kullanıcı avatarı
Halilotomasyon
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

A011 ve 24 hatasi

Mesaj gönderen Halilotomasyon »

Merhabalar
B2 servo sürücü 11 ve 24 hatalari oluşuyor.
Aç kapa yapınca bazen düzeliyor çalışıyor.11 hatası i verince yanındaki sürücüden enkoder ucunu çıkartıp ona takınca düzeliyor.
Kablo bağlantılarını kontrol ettim jakini soktum köpük kablo varmı diye ama yok.
Enkoderi bozulmuş olabilir mi ayrı satiliyormu.kendim degistirebilirmiyim
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: A011 ve 24 hatasi

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

AL011 için çalışan bir sistemdeki encoder kablosunu sökersenizde alacağınız hatadır, burada servonun encoderi göremediği bir durumda bu hatanın alınacağı bilgisi ortaya çıkar. Kablolarınızı kontrol edin. AL024 ise encoder içerisinde bulunan okuyucu gözünün zarar görmesi,lekelenmesi vb durumlarda ortaya çıkan arızadır. İlk başlarda ara ara aldığınız bu hata zamanla kalıcı olacaktır. Yine bu hatada kablo kontrolü yapılır eğer kablonuz sağlansa ve farklı bir encoder ile test ettiğinizde problem çözülüyorsa encoderiniz arızalıdır. Tamir servisine iletmelisiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“Servo Forum” sayfasına dön