Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

Asda A2 kontrol

Kullanıcı avatarı
rasimcekic
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Asda A2 kontrol

Mesaj gönderen rasimcekic »

Merhaba, encoderimden gelen bilgiyi as228p plc ile pulse control çıkışını kullanarak servoyu senkron sürüyorum.
1-Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi Pusition Error(PUU) değerim 31 pulse. Bu hata kümülatif mi? Sistem yarım milim kayıyor ve hat ilerledikçe kayma artıyor. CSFO'da çarpan ve bölenlerimle oynadım ama kaymayı düzeltemedim.
2-Touch probe gibi bir özellik ile bir tur bilgisi girerek pozisyon kaymasını engelleyebilir miyim?
3- Sistemi kurduğum için mümkün olan en az değişiklik ile senkronizasyon problemi çözmek istiyorum ama siz bu hassasiyetler için dvp15mc gibi bir motion controller mi önerirsiniz? 3 eksen kontrol etmek istiyorum.
cmsfo.PNG
AsdaSoftPUU.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: Asda A2 kontrol

Mesaj gönderen Turhan »

Pozisyon takip hatası değeri kumilatif değildir. Muhtemelen pozisyonlama tamamlandığında sıfır yada sıfıra yakın bir değer görüyor olacaksınız. Dolayısı ile touch probe gibi bir fonksiyonada ihtiyacınız bulunmuyor.

Motor hareket halinde iken bu değer çoğunlukla sıfırdan farklıdır. Takip hatasını minimize etmek için daha yüksek çözünürlük ve motor autotuning işlemi tavsiye edilir.

.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“Servo Forum” sayfasına dön