Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

HMI dan veri okuma

Kullanıcı avatarı
vuqar_pashayev
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

HMI dan veri okuma

Mesaj gönderen vuqar_pashayev »

İyi günler. Yardım için öneden teşekkürler. İO device dan Delta DOP HMI TCP den HMI a bağlandım diyelim. Word tipinde bir değer okumam lazım. HMİ o veriyi PLC deki mesela D33 registerden okuyup bir numeric display-a yazıyor. Ben o değeri SCADA tarafda nasıl okuyacağım onu bilemedim
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: HMI dan veri okuma

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

PLC'nin D33 adresinin modbus karşılığını mı soruyorsunuz? Eğer öyleyse DVP Serisi PLC Modbus Adresleri dokümanından DVP PLC için kullanılan tüm aygıt tiplerinin modbus adreslerine ulaşabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
vuqar_pashayev
İletişim:

Mesaj gönderen vuqar_pashayev »

Resimlerle anlatıyım. DİAScreen programında PLC den word tipinde veri (D33) okumak için * Device Type * dan * D * seçe biliyoruz. Şimdi HMI ın PLC den aldığı o veriyi (D33) DIAVIEW programı ile HMI dan nasıl okuyacağım.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

HMI ile PLC'den okduğunuz veriyi önce macro yardımıyla(MOV) HMI'yın $'lı dahili hafızasına taşımalısınız. HMI'yın hangi adresine taşıdıysanız DIAVIEW kısmından onu seçiceksiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“Scada Forum” sayfasına dön