Merhabalar yapmış olduğum bir projede asda a2 servo ve as200 serisi plc kullanıyorum
Yapmak istediğim uygulama servo motoru ileri veya geri götürerek belli bir noktada durdurup o noktadan girdiğim puls miktarı kadar sağa gidip durmasını ve tekrar aynı girdiğim puls sayısı değeri kadar geriye gelmesini istiyorum
Asda a2 ile can haberleşme servo on homing sağa sola gibi bir çok uygulamayı yaptım ama istediğim noktads sıfırlayıp sağ ve sol hareket yaptıramadım (zig zag yapmak istiyorum)
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Sayfa a2 ters yönde puls ile gitme
- mesutyldz95
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Sayfa a2 ters yönde puls ile gitme
MESUT YILDIZ
ELEKTRİK BAKIM TEKNİKERİ
HAT BORU A.Ş
ELEKTRİK BAKIM TEKNİKERİ
HAT BORU A.Ş
- İslam
- İletişim:
Re: Sayfa a2 ters yönde puls ile gitme
Merhaba,
Home işlemini başlangıçta yaptırmanız yeterli. Artık 0 noktasını bildiği için pozisyonlamanızı DDRVAC komutu ile Absolute pozisyonlama mantığına göre yapabilirsiniz. Absolute pozisyonlama mantığında doğrudan gitmek istediğiniz pozisyonu yazıyorsunuz. Böylelikle örneğin 100 ve 0 pozisyonları arasında servoyu git-gel hareketi yaptırabilirsiniz.
Home işlemini başlangıçta yaptırmanız yeterli. Artık 0 noktasını bildiği için pozisyonlamanızı DDRVAC komutu ile Absolute pozisyonlama mantığına göre yapabilirsiniz. Absolute pozisyonlama mantığında doğrudan gitmek istediğiniz pozisyonu yazıyorsunuz. Böylelikle örneğin 100 ve 0 pozisyonları arasında servoyu git-gel hareketi yaptırabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- mesutyldz95
- İletişim:
Home işlemi için 1 adet sensör kullanmayı düşünüyorum nc kontak pnp nasıl bağlantı yapabilirim
MESUT YILDIZ
ELEKTRİK BAKIM TEKNİKERİ
HAT BORU A.Ş
ELEKTRİK BAKIM TEKNİKERİ
HAT BORU A.Ş
- İslam
- İletişim:
Harici güç kaynağı ile kullanacaksanız;
11.Pin(COM+)-->0VDC uyguladıktan sonra inputlarınızı PNP olarak tetikleyebilirsiniz. Artık boşta olan herhangi bir inputu 0x0027(N.C kontak Home) tanımlayabilirsiniz.
11.Pin(COM+)-->0VDC uyguladıktan sonra inputlarınızı PNP olarak tetikleyebilirsiniz. Artık boşta olan herhangi bir inputu 0x0027(N.C kontak Home) tanımlayabilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey