Merhabalar,
1 - DVP 15mc ile modbus uygulaması denemesi yapıyorum, plc ye hiçbir program yazmadan sadece mw0 -mw10 arası adreslerini açıp online oluyorum. Lan2 portundan pc ye bağlıyken pc tarafında master mobus simulator programı ile haberleşme kurup veri alış verişi yapabiliyorum. bu portun özelliği mi böyle anlamadım ? hiçbir haberleşme ayarı ve bloğu yazmadan direnk haberleşiyorum.
2- plc yi modbus master olarak kullanmak için, dökümanında anlatılan modbus örnek uygylamasını yazdığımda, status ta hata veriyor , pc de modbus slave simulator programı ile haberleşme kuramadım. bu konu hakkında detaylı bilgi rica ederim.
pc de modbus programı olarak
modbus_poll master ve slave programlarını kullanıyorum.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
dvp mc15 modbus
- efor0619
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
dvp mc15 modbus
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: dvp mc15 modbus
Merhaba,
PLC ethernet portundan sorgulara açıktır özel bir ayar yapmanıza gerek yok sorgulara cevap verecektir. Sorgu göndermek için ise aşağıdaki yönergeye uyarak sorgularınızı gönderebilirsiniz. Aşağıdaki örnek 15MC ile RTU-EN01 haberleşmesini içerir. Adresleri vs kendinize göre düzenleyin.
PLC ethernet portundan sorgulara açıktır özel bir ayar yapmanıza gerek yok sorgulara cevap verecektir. Sorgu göndermek için ise aşağıdaki yönergeye uyarak sorgularınızı gönderebilirsiniz. Aşağıdaki örnek 15MC ile RTU-EN01 haberleşmesini içerir. Adresleri vs kendinize göre düzenleyin.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- efor0619
- İletişim:
Benim gönderdiğim örnekteki eksiğim yada hatam nedir? verdiğiniz sıralamaya göre yapıyorum bende. status ta 2 hatasını da anlayamadım sebebini
- İslam
- İletişim:
Muhtemelen aldığınız hata aşağıdaki sebeplerden. PC tarafıyla haberleşmeye çalıştığınız için okuma yada yazma adreslerinin olduğuna ya da doğru olduğuna emin olun. Gerekirse PLC,sürücü vb bir cihazla haberleşmesini deneyin.
- efor0619
- İletişim:
write_destination_Address ve read_destination_adres neye göre belirleniyor? sizin örnekte 500 - 400 yazılmış. karşı tarafın holding regester adresi değilmi ?
modbusta 40001 den başalayıp 10 word yazacağım 40100 den başlayıp 10 word okuma nasıl yapacağım ? bu regester ayarlarım hatalı olduğu için error alıyorum muhtemelen
modbusta 40001 den başalayıp 10 word yazacağım 40100 den başlayıp 10 word okuma nasıl yapacağım ? bu regester ayarlarım hatalı olduğu için error alıyorum muhtemelen
- İslam
- İletişim:
16#xxxx şeklinde girilen adresler hexadecimaldir. Benim paylaştığım görselde 500Hex adresine yazma, 400H adresinden okuma işlemi yapılmaktadır.