Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
E43T dahili PLC HMI Haberleşme
- Auryn
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
E43T dahili PLC HMI Haberleşme
Delta VFD 007E43T Model Sürücü içerisindeki dahili PLC ile Delta DVP107BV HMI ı haberleştirmeye çalışıyorum. Örnek: HMI üzerindeki Numeric Entry elemanı ile dahili PLC nin D3 adresine integer değer yazmak istiyorum. Dopsoft üzerinden link türünü ayrı ayrı hem Delta Controller ASCII hem de Delta VFD internal PLC olarak seçmeyi denedim. Fakat okuma hatası veriyor (COM 1 İstasyon No. 1 D 3 Oku Hata 6, HABERLEŞME HATASI 6, Komut Çalıştırılamadı.). Acaba D3 elemanına yazmaya mı izin vermiyor? Haberleşme için özel adresler mi var? Device comment list den de Manuelden de baktım öyle bir adres göremedim. Acaba bu model içerisindeki PLC, başka cihazlar ile mi haberleşemiyor? Kablo bağlantımda bir hata olduğunu düşünmüyorum çünkü VFD yi sadece inverter modunda çalıştırdığımda haberleşebiliyorum.
- Auryn
- İletişim:
Re: E43T dahili PLC HMI Haberleşme
Comm settings de delta dvp plc seçtiğimde de "incorrect Adress haberleşme hatası 7" uyarısı alıyorum.
- Yakup
- İletişim:
Merhaba,
HMI - AC Sürücü Haberleşme videosunu izleyip uygulayarak sorunsuz bir şekilde haberleşmeyi sağlayabilirsiniz.
HMI - AC Sürücü Haberleşme videosunu izleyip uygulayarak sorunsuz bir şekilde haberleşmeyi sağlayabilirsiniz.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Auryn
- İletişim:
Bu Inverter ile haberleşme videosu. Ben içindeki dahili PLC ile haberleşmek istiyorum. Neyse hallettim teşekkürler. Okuyan olursa parametrelerden PLC2 seçiliyken haberleştirin arkadaşlar. PLC1 de haberleşmeye izin vermiyor. Elektrik garip şey dünle bugün aynı şeyleri denedim. Dün çalışmayan şey bugün çalıştı.
- Yakup
- İletişim:
Düzentiyorum, VFD-E serisi için 09-00 PLC'nin istasyon numarasıdır. Bu parametreye hangi değeri tanımladıysanız o istasyon numarası ile PLC datalarına doğrudan erişim sağlıyor olmalızınız aynı zamanda sürücü tarafında plc fonksiyonuı stop çekip o şekilde yapın.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey