Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
analog okuma
- cilginselo
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
analog okuma
Merhaba elimde delta sx3(dvp20sx311T) modeli var. Analog girişlerinden elimdeki sıcaklık ve nem sensöründen değerlerini okumak istiyorum. Attığım emko 1 resmini sensör üreticisinin sitesinden aldım bağlantıları ona göre yaptım .Sensör 4-20ma olduğundan sıcaklık ucunu I0+ ya nem ucunu I1+ ya bağladım hem VI0- hemde VI1- ucunu da sensördeki gnd kısmına bağladım. SR168 ve 169 olması lazım hem de D168 ve D169 kısmını izlememe rağmen değerler hep 0 dı acaba analog girişleri 0-10 volttan 4-20 ma almak için bi yer mi var yoksa kablolama da mı hata yaptım şimdiden teşekkür ederim.(V0+ ve V1+ ya hiçbir şey bağlı değil)
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- İslam
- İletişim:
Re: analog okuma
Merhaba,
Öncelikle bahsettiğiniz bağlantıdaki uçları bir ölçü aleti ile kontrol edip değişip değişmediğini doğrulayın. Söylediğiniz gibi SR168'sden itibaren 4 adet data analog inputlar kullanılır. Ayrıca Harcware Config içerisinden analog modlarınıda uygun şekilde ayarladığınıza emin olun.
Öncelikle bahsettiğiniz bağlantıdaki uçları bir ölçü aleti ile kontrol edip değişip değişmediğini doğrulayın. Söylediğiniz gibi SR168'sden itibaren 4 adet data analog inputlar kullanılır. Ayrıca Harcware Config içerisinden analog modlarınıda uygun şekilde ayarladığınıza emin olun.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- Oğuzhan
- İletişim:
Re: analog okuma
Bende bu sensörden bir klima projesinde kullanmak istedim. Ancak sensörler hiç bir zaman verimli çalışmadı. Sürekli nem veya sıcaklıkdan birini 0 olarak verdi. Hatta birkaç kez sensör değiştirdim yine sonuç değişmedi. Normal bir termokupl ve nem sensörü ile hallettim.