Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

DTC 1000 DTCOM BAĞLANTI SORUNU

Kullanıcı avatarı
AYTES
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

DTC 1000 DTCOM BAĞLANTI SORUNU

Mesaj gönderen AYTES »

merhaba 3 adet dtc1000 ila bunlara bagli 7 adet dtc2000 R takılıdır yanı totalde 3 grup dtc 1000 modul ve ekmodulleriyle beraber 24 adet ısı bolgesini dop panel den kontrol etmek istiyorum.
dtcom programında ben ılk dtc 1000 buluyorum ayar yapıyorum fakat ıkı veya ucuncu dt1000 grubunu takınca bu takılan moduller dtcom goremıyorum dolayısyla programlamalarını bılgisayardan yapamıyorum dt com programına RS 485 portu ile bıreysel baglanınca sorun yok ama coklu rs485 baglantısında bir hata yapıyorum ama nerde yardımcı olacak arkadaslara tesekkurler
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Re: DTC 1000 DTCOM BAĞLANTI SORUNU

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

DTC'lerin istasyon adresleri çakışıyorsa bundan dolayı göremiyor olabilirsiniz. Sırayla istasyon adreslerini değiştirdikten sonra hepsini aynı anda kullanıp dilediğiniz 4 farklı istasyon adresini monitör üzerinden gösterebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
AYTES
İletişim:

Mesaj gönderen AYTES »

islam bey cok teskkuler cozdum ama soyle bir sorunum oldu dtc leri sa2 ve ss2 cpu lınk haberleşme yaptım sizin forumdakı orneklerden alıntılar yaparak fakat pc ile on lıne olamadım olamadıgım gibi cpu ların com port gırışleri işlevsiz hale geldi sanırım yandılar plc cpu format bile atamadım comport hatası verdiç link haberleşme yapılınca dtc ile pc den onlıne durum izlenmıyormu. ne gibi bir yol izlemek gerekiyor.
teskkuler
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

PLC'ye RS232 portundan online olurken kullandığınız haberleşme protokolü ve istasyon adresini doğru girdiğinize emin olun. Genelde bizim forumda paylaştığımız Link Haberleşme örneklerin PLC ID:17'dir. Bunu düzenleyerek deneyebilirsiniz.
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
Kullanıcı avatarı
AYTES
İletişim:

Mesaj gönderen AYTES »

islam bey merhaba bilgileriniz için teşekkürler hal oldu iyi çalışmalar

“Sıcaklık ve Proses Kontrol Cihazları Forum” sayfasına dön