Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Dia Designer 20sx3
- eneskuroglu
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
Dia Designer 20sx3
merhabalar.
20sx3 cpu ile bir proje yazdım. giriş ve çıkışları ilgili tag larda eşleştirdim. configrasyonu oluşturdum.
digital giriş ve çıkışlarda problem yok. fakat cpu üzerindekiler hariç hiç bir analog çıkış çalışmıyor.
sağdaki veya soldaki modüllerin hiç birinden çıkış alamiyorum. 04pt modulu ise sürekli arızada.
Bazı modüllerde ara sıra arızaya geçip düzeliyor.
20sx3 cpu ile bir proje yazdım. giriş ve çıkışları ilgili tag larda eşleştirdim. configrasyonu oluşturdum.
digital giriş ve çıkışlarda problem yok. fakat cpu üzerindekiler hariç hiç bir analog çıkış çalışmıyor.
sağdaki veya soldaki modüllerin hiç birinden çıkış alamiyorum. 04pt modulu ise sürekli arızada.
Bazı modüllerde ara sıra arızaya geçip düzeliyor.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Yakup
- İletişim:
Re: Dia Designer 20sx3
Merhaba,
Plc soluna takmış olduğunuz modülü okuya bilmeniz için SM228 bitini pasif yapmanız gerekmektedir,
aynı şekilde sağına takmış olduğunuz modül okumanız içinde sm265 bitini pasif yapmalısınız.
Plc soluna takmış olduğunuz modülü okuya bilmeniz için SM228 bitini pasif yapmanız gerekmektedir,
aynı şekilde sağına takmış olduğunuz modül okumanız içinde sm265 bitini pasif yapmalısınız.
Yakup Erdemir - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey
- eneskuroglu
- İletişim:
Çok teşekkür ederim dediğiniz yaptim çıkışlar çalışıyor
- eneskuroglu
- İletişim:
Merhaba konuyu tekrar açmak istemezdim ama bir problemle daha karşılaştım makineyi devreye aldım problem yok. Ama arızalar ekrana cok geç düşüyor. Örneğin bir sürücü arızaya geçtiğinde icon rengi anlik değişiyor. Problem yok. Ama alarm gösterge ekranına düşmesi 10 saniye alıyor Ethernet ile haberlesiyorum. Hmi dop 112 wx.
- Yakup
- İletişim:
DiaScreen programında haberleşme ayarlarında zaman değeri 0 , zaman asımını 300 ms ve tekrar adedini 3 ayarlayarak deneyebilir misiniz.
- eneskuroglu
- İletişim:
Dediğiniz denedim olmadı. Plc ile haberleşmede problem yok herşey anlık gerçekleşir. Sadece hmi panele yazdığım arızalar 10 saniye bazen 12 13 saniye geç geliyor. Ve arıza kalkarkende geç kalkıyor ekrandan. Yeni bir proje oluşturdum boş sadece alarm ekledim. Bir tane plc den gelmesi gitmesi 2 saniye sürüyor tek alarm mevcut projemde 73 adet alarm var. Hmi şişmiş olabilir mi acaba. Emin değilim. Sx3 plc ye ethernet ile bağlıyım. Birde 7 inç 107bv hmi var rs485 ile com1 portundan bağlıyım. Com 2 portundan da ısı kontrol cihazlarına bağlıyım 8 adet. hmi dan plc ye yazdığım datalarda bitlerde sıkıntı yok. Anlık tepki geliyor. Herhangi bir alarm geldiğinde hmi deki ilgili icon kırmızıya dönüyor anlık. Tek sorunum alarm screen bölümünde alarm mesajının çok geç görünmesi
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Yakup
- İletişim:
Alarm tarama süresi vardır onu kaç olarak ayarladınız
- eneskuroglu
- İletişim:
Alarm tarama süresi 0.5 ayarlı 1 ve 2 yaparak da denedim sonuç aynı
- Yakup
- İletişim:
Hmı programın en güncel versiyonun yükleyin diaScreen 1.6 ver. daha sonra hmı fw update yapar mısınız.
- eneskuroglu
- İletişim:
Firmware guncellemesi yaptım. Durum ayni herhangi bir arıza tetiği olduğunda hmi da buzzer anlık olarak ses çıkarıyor sadece ekrana geç düşüyor.