Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

sarıcı uygulması

Kullanıcı avatarı
mhazir
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

sarıcı uygulması

Mesaj gönderen mhazir »

Merhaba

Resimdeki gibi açıcı sarıcı uygulamam var.Buradaki 4 adet servoyu senkron bir şekilde sarkma ve aşırı gerginlik olmadan hattı çalıştırmam lazım.Bu uygulama için nasıl bir yöntem izlemeliyim ve servoloları hangi modda çalıştırmam gerekir.İlave olarak enkoder ve analog sensör gibi tansiyon ayarlayıcı yardımcı ekipman kullanabilirim.Yardımlarınız için teşekkürler.
IMG_20190921_223250.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: sarıcı uygulması

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Gerginlik kontrolü veya sarıcı/çözücü için ASDA-A2 serisi servoları kulanacaksanız Servo sürücüyü Tork modunda kullanıp Hız limitleme fonksiyonunu aktif edebilirsiniz. Hem hız hemde Tork referansını ayrı ayrı analog girişlerden verip motorun dönüş torku ve dönüş hızını kontrol altında tutabilirsiniz. Bunun için Servo Sürücülerde Hız ve Tork Limitleme dokümanını inceleyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
kuka92
İletişim:

Mesaj gönderen kuka92 »

Merhaba.

Daha önceden bahsedilen bu uygulamayı servo olmadan yapacağım. Resimde gösterildiği gibi toplamda 3 noktam var ve hepsine ac sürücü seçeceğim. Ürünün mesafesini görmek için açıcı ve sarıcı tarafına Sick Dt50 lazer sensör kullanacağım. Baskı tarafına da bir encoder kullanacağız.( Hızını mt/dk cinsinden okumak için )

Ben temelde nasıl bir yol izleyeceğimizi bilmiyorum. Yani hangi seri ac sürücü seçmeliyim ve hangi dokümanı kullanarak yol almalıyım ? Encoder veya lazer sensör kullanmamın bana bir faydası var mı onu da bilmiyorum. Bu konudaki yardımlarınızı ve beni yönlendirecek İngilizce veya türkçe dokümanları talep ederim.
Kullanıcı avatarı
İslam
İletişim:

Mesaj gönderen İslam »

Merhaba,

AC Sürücü ile bunu yapıcaksanız C2000+ serisi sürücülerde Kapalı Çevrim Tork Kontrol modu mevcut. Tork kontrol modu sarıcı-çözücü uygulamalarda kullanılabilir. Motorun arkasına takacağınız bir encoder ile sistemi kapalı çevrim haline getirip servo hassasiyetine yakın bir hassasiyete getirebilirsiniz. Onun dışında artık sistemin çalışma koşullarına göre algoritmanızı oluşturabilirsiniz. C2000 Sürücü Kapalı Çevrim Tork Kontrol Çalışma Modu
İslam Karadeniz - Technical Support Engineer - DELTA Electronics Turkey

“Servo Forum” sayfasına dön