Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

CANOPEN ASDA-A2

Kullanıcı avatarı
nexit1111
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

CANOPEN ASDA-A2

Mesaj gönderen nexit1111 »

merhaba
resimlerdeki gibi bir konfigrasyon oluşturdum. haberleşme var fakat servo numeric display da al124 (data range error) hatası alıyorum. sebebi ve çözümü nedir acaba. servo parametre dosyam ektedir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Re: CANOPEN ASDA-A2

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

Servo sürücü parametrelerin alabileceği bir değer aralığı bulunmaktadır. Örneğin Canopen programınızda kullandığınız P5-07 parametresi 16Bitlik bir adres olmasına rağmen bu adrese yazılabilecek değer aralığı 0~1000 olarak belirtilmiş. Doğru adreslere doğru değerler yazıldığından emin olunuz.
Hatanın hangi parametreden kaynaklandığını tespit edebilmek için Canopen Konfigürasyonunuza parametreleri tek tek ilave etmeyi deneyebilirsiniz.

P5-07.png
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Kullanıcı avatarı
nexit1111
İletişim:

Mesaj gönderen nexit1111 »

Merhaba
AL124 hatasını hala aşamadım. Son durum P6-05 / P6-07 register larını kullanarak sabit hızda ileri geri jog uygulaması yapıyorum. Güncel pozisyonu güncel hızı gözlemleyebiliyorum. P6-03 ile tek pozisyon kontrol yapıyorum. Jog işleminden sonra Absolute 0 (sıfır) gönderebiliyorum. Sorun bu noktada başlıyor acc/dec, target velocity, target position gibi register lara 0 harici bir değer gönderdiğim anda AL124 hatası alıyorum. Servoda HWord - LWORD gibi durumlar varmı sebep bu olabilirmi. Yardım ve önerilerinizi rica ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:

Mesaj gönderen Turhan »

P6-03, P6-05, P6-07 parametreleri 32Bit Signed decimal adrestir. Eğer bu adreslere doğru veri yazabiliyorsanız hangi adrese hangi veriyi yazdığınızda bu hatayı aldığınızı mesaja ekleyiniz.

p6-03.png
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“Servo Forum” sayfasına dön