Merhaba Arkadaşlar,
Elimde S7 1200 ve asda b servo takımı mevcut. Pulse kontrolü ile servoyu sürmek istiyorum. Jog modunda çalışıyor fakat pulse/direction modunda çalışıramadım. servo on, acil stop ve emniyet switchlerini plc ye bağlamadan servo yazılımı üzernden devre dışı bırakarak çalıştırmasyı deniyorum. servo aktif oluyor, ale e,f veya d hatasıda vermiyor fakat hala servoyu alıştırmadım. S7 1200 ile asda b nin doğru bağlantısı ve bu bağlantıya uygun parametre ayarları için yardımcı olabilirimisniz.
Yaptığım bağlantılar;
vdd ve com + yı birbirine bağlıyorum.
/puls ve /sıng uçlarını 1k ohm ile vdd ye bağlıyprum.
puls ucu q0.0
sıng ucu q0.1
com - plc nin 3m ucuna bağlıyorum.
konu ile ilgli yardımcı olabilecek varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
S7 1200 İLE ASDA B SERVO KONTROLÜ
- zekai.oztrk
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: S7 1200 İLE ASDA B SERVO KONTROLÜ
Merhaba,
Sürücünün P1-00: 2 (Harici Pulse Tipi) veP1-01: 0 (Harici Pozisyonlama) ayarlı ve aşağıda belirtilen pin bağlantısına uygun giriş yapılır ise sürücüyü Pul+Dir sinyal şekli ile sürebilirsiniz.
19.Pin: (/SIGN) 24VDC PNP Yön girişi
20.Pin: (SIGN) 1kΩ direnç üzerinden 0VDC
21.Pin: (/PULSE) 24VDC PNP Pulse girişi
22.Pin: (PULSE) 1kΩ direnç üzerinden 0VDC
Sürücünün P1-00: 2 (Harici Pulse Tipi) veP1-01: 0 (Harici Pozisyonlama) ayarlı ve aşağıda belirtilen pin bağlantısına uygun giriş yapılır ise sürücüyü Pul+Dir sinyal şekli ile sürebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- zekai.oztrk
- İletişim:
Re: S7 1200 İLE ASDA B SERVO KONTROLÜ
teşekkür ederim Sn. TurhanTurhan yazdı: 30 Eki 2018, 09:24 Merhaba,