Elimde Asda B2 Servo sürücü 1Kw ECMA-E21310RS model servo motor bulunmakta.
Sürücünün L1c , L2c uçlarına 220v veriyorum R,S uçlarınıda R'yi L1c ile köprüledim S'yide L2c ile köprüledim.
Servo ON konumunda.
14,30,31,32 pinlerine (-) eksi veriyorum
11,17,35 pinlerine (+) artı veriyorum
41 nolu pine DVP-28SV11T model plc nin Y0 çıkışını bağlıyorum.
37 nolu pine Y1 çıkışını bağlıyorum.
LD M10 DPLSY D205 D210 Y0
LD M1029 RST M10
LD M11 OUT M1010
LD M12 OUT Y1
Kurduğum örnek devrede bu.
PLC çıkış uçlarını kontrol ettim enerji geliyor.
Servo hiç bir şekilde dönmüyor ne yapmalıyım.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Asda B2 servo çalıştırma sorunu
- onurturkel
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
- Turhan
- İletişim:
Re: Asda B2 servo çalıştırma sorunu
Doğru Bağlantı ve parametrik ayarlar için ASDA-B2 Harici Pozisyonlama Dokümanını referans almalısınız.
- Harici Güç kaynağı kullanıyorsanız 11. ve 35. pinlere +24vdc uygulayın. (17. Pin boş kalsın)
- PLC'nin C0 com ucuna güç kaynağınızın 0VDC noktasını bağlayın.
- 41. pin Y0 çıkışı, 37.pin Y1 çıkışı olacak şekilde temel bağlantılarınızı gerçekleştirip sürücüye pals komutu gönderebilirsiniz.
Not: Sürücünün P1-01 parametre değeri 0 (Pulse Modu) ve P1-00: 2 ise (Pul+Dir) ayarlı olmalıdır.
- Harici Güç kaynağı kullanıyorsanız 11. ve 35. pinlere +24vdc uygulayın. (17. Pin boş kalsın)
- PLC'nin C0 com ucuna güç kaynağınızın 0VDC noktasını bağlayın.
- 41. pin Y0 çıkışı, 37.pin Y1 çıkışı olacak şekilde temel bağlantılarınızı gerçekleştirip sürücüye pals komutu gönderebilirsiniz.
Not: Sürücünün P1-01 parametre değeri 0 (Pulse Modu) ve P1-00: 2 ise (Pul+Dir) ayarlı olmalıdır.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- onurturkel
- İletişim:
Dediğiniz bütün bağlantı ve parametreleri uygulamama rağmen servo motoru hala çalıştıramadım. PLC için örnek bir program verebilirmisiniz. Bide sürücüye başka parametre girmem gerekiyormu.
- Turhan
- İletişim:
Dokumanda belirtilen parametreler dışında herhangi bir parametreye ihtiyaç duymazsınız. Parametre ayarlarını yapmadan önce P2-08:10 kaydederk sürücüyü resetlemenizi tavsiye ederim.
Not: Varsayılan fabrika ayarlarında servo motorun 1 tur çözünürlüğü 100.000 pulse olarak ayarlıdır.
Not: PLC'nin D1336 (DW) datasından CH0 (Y0,Y1) kanalı pozsyon değerini görüntüleyebilirsiniz.
Not: Varsayılan fabrika ayarlarında servo motorun 1 tur çözünürlüğü 100.000 pulse olarak ayarlıdır.
Not: PLC'nin D1336 (DW) datasından CH0 (Y0,Y1) kanalı pozsyon değerini görüntüleyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey
- onurturkel
- İletişim:
D1336 (DW) datasından CH0 (Y0,Y1) kanalı pozsyon değerini görüntüledim. Puls gidiyor bağlantılardanda eminim ama bir türlü servoyu çalıştıramadım. Ne yapmam gerek servo arızalımı değilmi öğrenmem için yapılnması gereken bir şey varmı ?
- Turhan
- İletişim:
Servo ON konumunda iken P4-05 parametresine girin ve bu parametrenin değerini 20 olarak set edin. Ekranda -JOG- ifadesini gördükten sonra yukarı veya aşağı ok tuşuna bastığınızda servo motorun 20.0 rpm'lik Jog hızında dönüyor olması gerekmektedir.
Eğer servo jog modunda dönüyor ve doğru parametre ve bağlantı ayarlarında motor hareket etmiyor ise ürünü satın aldığınız bayii ile görüşerek sürücünün pals modunda testlerini yapmasını isteyebilirsiniz.
Eğer servo jog modunda dönüyor ve doğru parametre ve bağlantı ayarlarında motor hareket etmiyor ise ürünü satın aldığınız bayii ile görüşerek sürücünün pals modunda testlerini yapmasını isteyebilirsiniz.
DELTA Electronics Turkey