Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
CANopen Builder ile MC_Power Komutu
- Ahmet
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
CANopen Builder ile MC_Power Komutu
10MC plc programlarken MC_Power komutu ile servoları enerjilendirip örneğin MC_MoveVelocity , MC_MoveRelative gibi komutlarla servoya single hareketler veriyorduk ve servo yönünü ise Direction girişine 1 veya -1 vererek ayarlıyorduk.
15MC için CANopen Builderi incelediğimde MC_Power komutna eklenmiş EnablePositive ve EnableNegative girişleri gördüm. Bu girişlerin kullanım amacı nedir? Servo yönünü buradanmı belirliyoruz yoksa yine Direction girişinden 1 veya -1 olarakmı belirlemeliyiz.
Bir diğer sorum ise 15MC seriside 10MC serisi gibi Motion kısmı için CANopenBuilder ve PLC kısmı için ISPsoft kullanmak gereklimi? Varsa bu ikisi için kullanılan ortak data alanlarını ve 15MC motion kısmı için kullanılan özel bit ve dataları gösteren bir döküman rica ediyorum.
Teşekkür ederim.
15MC için CANopen Builderi incelediğimde MC_Power komutna eklenmiş EnablePositive ve EnableNegative girişleri gördüm. Bu girişlerin kullanım amacı nedir? Servo yönünü buradanmı belirliyoruz yoksa yine Direction girişinden 1 veya -1 olarakmı belirlemeliyiz.
Bir diğer sorum ise 15MC seriside 10MC serisi gibi Motion kısmı için CANopenBuilder ve PLC kısmı için ISPsoft kullanmak gereklimi? Varsa bu ikisi için kullanılan ortak data alanlarını ve 15MC motion kısmı için kullanılan özel bit ve dataları gösteren bir döküman rica ediyorum.
Teşekkür ederim.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Günün Adamı Olmaya Çalışma,
Hakikatin Adamı Olmaya Çalış.
Unutma!!!!!
Gün Değişir ama Hakikat Asla Değişmez....
............................ Mevlana Celaleddin-i Rumi........
Unutma!!!!!
- Turhan
- İletişim:
Re: CANopen Builder ile MC_Power Komutu
Merhaba,
DVP15MC kontrol cihazında EnablePositive ve EnableNegative girişleri yön kontrolü içindir. Eğer servonun çalışma yönü ileri ve geri yönde olacak ise her iki girişinde enable olması gerekmektedir.
DVP15MC bir çok lojik işlem motion control tarafı için desteklenmektedir. Data değişimi ve diğer işlemler için DVP10MC ye ait benzer bir yapısı var ise bu mesaj altında paylaşıyor olacağım.
DVP15MC kontrol cihazında EnablePositive ve EnableNegative girişleri yön kontrolü içindir. Eğer servonun çalışma yönü ileri ve geri yönde olacak ise her iki girişinde enable olması gerekmektedir.
DVP15MC bir çok lojik işlem motion control tarafı için desteklenmektedir. Data değişimi ve diğer işlemler için DVP10MC ye ait benzer bir yapısı var ise bu mesaj altında paylaşıyor olacağım.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Ahmet
- İletişim:
Anladığım kadarıyla servolarda genel çalışma hangi yönde olacaksa onu TRUE yapmak gerekiyor ama single çalışma anında yine Direction kısmından çalışma yönünü seçmemiz gerekiyor.
Yani Positive TRUE olmazsa eğer biz direction içerisinden pozitif çalışmayı seçsek dahi çalışmayacak.
Yani Positive TRUE olmazsa eğer biz direction içerisinden pozitif çalışmayı seçsek dahi çalışmayacak.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Turhan
- İletişim:
Belirttiğiniz gibi Pozitif çalışma enable değil ise bu yönde hareket eden bir komut enable olsa bile komut işlenmeyecektir.
DELTA Electronics Turkey
- Ahmet
- İletişim:
Teşekkür ederim.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Ahmet
- İletişim:
Turhan Bey;
Şimdi Uğur Bey'in yayınlamış olduğu 15MC örnek komut kullanımını indirip inceledim.
Dikkaitimi çeken bazı komutların önündeki Enable şartı kaldırılsa dahi hareketin icra edilmeye devam ettiği bilgisiydi.
( Örn= MC_MoveVelocity gibi )
Ben kullandığım komutların yapısının bu şekilde şartının kesilse dahi icrasının devam edip etmediğini gösterir bir PDF yada döküman listesi varmı acaba?
Şimdi Uğur Bey'in yayınlamış olduğu 15MC örnek komut kullanımını indirip inceledim.
Dikkaitimi çeken bazı komutların önündeki Enable şartı kaldırılsa dahi hareketin icra edilmeye devam ettiği bilgisiydi.
( Örn= MC_MoveVelocity gibi )
Ben kullandığım komutların yapısının bu şekilde şartının kesilse dahi icrasının devam edip etmediğini gösterir bir PDF yada döküman listesi varmı acaba?
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Her komutun stop konumuna geçişini gerçekleştirebileceğiniz durumlar state machine içerisinde verilmiştir.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Bildirimler İçin Whatsapp Kanalımıza Katılın
Whatsapp Kanal
https://www.linkedin.com/in/ugurbirdal
Whatsapp Kanal
- Ahmet
- İletişim:
Uğur Bey;
Frenli motorlarda önce Servo_ON yapıp 1 saniye kadar sonrasında Fren açtırmak motora bir zarar verirmi?
Ben elektrikler gittiğinde fren tutsun sonra elektrik gelse dahi fren bırakmasın ben kontrolümü gerçekleştirdikten sonra bıraksın istiyorum.
Frenli motorlarda önce Servo_ON yapıp 1 saniye kadar sonrasında Fren açtırmak motora bir zarar verirmi?
Ben elektrikler gittiğinde fren tutsun sonra elektrik gelse dahi fren bırakmasın ben kontrolümü gerçekleştirdikten sonra bıraksın istiyorum.
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!
- Uğur
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- İletişim:
Genel kullanım şeklidir zaten. Siz servo sürücüye frenini kendisi kontrol etsin diye Brake çıkışı tanımladığınız zaman bu çıkış fre rölesini önce servon on konumuna geçirip belirli bir süre sonra fren rölesini açarak motoru frenden çıkarmaktadır. Şeklini aşağıda gözleyebilirsiniz.
Uğur Birdal - Technical Support Team Manager - DELTA Electronics Turkiye
Whatsapp Kanal
Whatsapp Kanal
- Ahmet
- İletişim:
Uğur Bey teşekkür ederim.
15MC için kullanılan izel bit ve datalar varmı varsa bunlar nelerdir
Programı incelediğimde mesela m1002 gibi trk cycle aktif olan bitleri goremedim. Bunu true açık kontagini yükselen kenar olarak kullanarak mı yapmak gerekiyor
15MC için kullanılan izel bit ve datalar varmı varsa bunlar nelerdir
Programı incelediğimde mesela m1002 gibi trk cycle aktif olan bitleri goremedim. Bunu true açık kontagini yükselen kenar olarak kullanarak mı yapmak gerekiyor
Unutma!!!!!
Unutma!!!!!