Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register

CNC freze için motor seçimi

Kullanıcı avatarı
neset.br
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

CNC freze için motor seçimi

Mesaj gönderen neset.br »

merhaba;
elimde eskiden kalma mekanik aksamı çok kaliteli orta ölçekli japon malı bir cnc freze var.
elektronik aksamları bozuk ve eski olduğu için hepsini söküp attım yerine yeni bir sistem arıyorum.
araştırmalarım sonucu orta ölçekte en kaliteli şekilde sorunlarımı DELTA firmasının servoları ile çözeceğimi düşünüyorum.
motor ve sürücü seçiminde "DELTA ASDA A2-400W" kullanmak istiyorum ama bazı sorulara cevap bulamadım.

1.otomasyon mühendisi değilim plc sistemlerdende anlamam.
sadece step motorlarla çalışan cnc makinelerin nasıl çalıştığını bilecek kadar elektronik ve programcılık bilgisine sahinbim.
karmaşık ayarlardan sıyrılıp, mach3 gibi cnc kartları ile puls direction modunda DELTA servo motorları sürebilirmiyim.

2."DELTA ASDA soft v5" ayarları ve parametreleri çok karmaşık,kısa zamanda bu ayarları öğrenemem çok zor.
firmanızın benim gibi sorunu olanlar için default ayarları varmı.
yapmak istediğim şey; servo sürücüsünün default ayarlarını çok kurcalamadan
tur başına kaç pals ile çalışacağı gibi temel ayarlarını yapıp, basit bir step motor sürücüsü gibi kullanabilirmiyim.
bununla alakalı bağlantı şemalarının ve sürücü ayarlarının olduğu rehber niteliğinde bir döküman varmı.

3.anladığım kadarı ile DELTA servo motorlar PUL-DİR modunda sürülebildiği gibi firmanızın cnc kontrolcü çözümleri bulunmakta.
sürücüleri ilk etapta mach3 kartı ile kendi bildiğim gibi sürmek istiyorum. ilerde ürünlerinizi iyice öğrendikten sonra
aynı motor ve sürücüleri mach3 kartından söküp NC300 gibi bir kontrolcüye entegre edip motorları sürmeye ayarlayabilirmiyim.
Kullanıcı avatarı
Turhan
İletişim:
Durum: Çevrimdışı

Re: CNC freze için motor seçimi

Mesaj gönderen Turhan »

Merhaba,

1. ASDA-A2 serisi servo sürücüleri Pulse modunda PUL+DIR, AB Phase, CW/CCW sinyal şekilleri ile sürebilirsiniz.

2. ASDA-A2 Harici Pozisyonlama Dokümanından sürücü için parametre ayarları ve bağlantı şekillerine erişebilirsiniz.

3. NC300 serisi CNC kontrol cihazı pozisyonlama bilgisini DMCNET haberleşme üzerinden güncellemektedir. Bunun için ASDA-A2-..-F serisi sürücüye ihtiyaç duyarsınız.
DELTA Electronics Turkey

Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.

“Servo Forum” sayfasına dön