Merhabalar.
Bir müşterimde bağlı olan VFD-EL serisi inverter resimdeki hatayı veriyor. Sistemde 1.1kw motor bağlı inverter 1.5kw
Fren direnci diyeceğim ama sistemde motora göre fazla bir yük yok ve rampalar 10sn. ayarlı.
Aynı ssitemden piyasada yaklaşık 50'ye yakın makinem var bu müşterim dışında başka hiçbirinden bu şikayeti almıyorum.
Bu makinede bu 4. inverterim. Hepside 3-4 ay arayla aynı hataya düşüyorlar ve ben inverteri değiştirmek zorunda kalıyorum.
En sonunda kendim gittim ve şebeke besleme voltajını ölçtüğümde fazlar arası 394v. okudum.
Bu aşırı voltajdan dolayı bu hatayı verdiğini düşünüyorum.
Sürücü manuelide bunu doğrular gibi.
Sadece sürücü beslemesini bir regülatörden geçirsem acaba faydası olurmu? Sizin bu konuda bana önerecekleriniz nelerdir?
Teşekkür ederim.
Önemli Bilgilendirme!
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
Forum sayfamızdan sınırsız faydalanmak için kullanıcı kaydı oluşturup giriş yapmalısınız. Özellikle mesaj eklentileri, linkler kullanıcı girişi yapmazsanız görüntülenmeyecektir. Aşağıdaki linke tıklayarak üye değilseniz kullanıcı oluşturabilirsiniz.
https://destek.delta-turkey.com/ucp.php?mode=register
VFD-EL ve Ou Hatası
- Otomasyon_Delisi
- İletişim:
- Durum: Çevrimdışı
VFD-EL ve Ou Hatası
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
- Turhan
- İletişim:
Re: VFD-EL ve Ou Hatası
Sürücü OV hatası yanlızca besleme gerilimi ile ilgili değil, motorun ataletli bir sisteme bağlı bulunup bu sistem tarafından ters yönde indüklenen gerilimde bu hataya sebep vermektedir. Ayrıca motorun yarı yarıya yüklenmelerinde bile karşılaşabileceğiniz bir hata durumudur.
Hatanın önüne geçebilmek için bu OV hatasının ne zaman oluştuğunu tespit edin. Örneğin; Sürücü stop komutu alması ile birlikte yavaşlama rampasında iken bu hataya düşüyor ise serbest duruş methodu ile motoru durdurmayı deneyebilirsiniz veya Hızlanma rampasında iken bu hataya düşüyor ise kalkış rampasını olabildiğince küçük tutmaya çalışın. Ancak sürücü kalkış ve duruş rampasında değil ve sabit frekans çalışmasında bu hataya düşüyor ise frenleme ünitesi ve direnci kullanımı gerekmektedir.
Hatanın önüne geçebilmek için bu OV hatasının ne zaman oluştuğunu tespit edin. Örneğin; Sürücü stop komutu alması ile birlikte yavaşlama rampasında iken bu hataya düşüyor ise serbest duruş methodu ile motoru durdurmayı deneyebilirsiniz veya Hızlanma rampasında iken bu hataya düşüyor ise kalkış rampasını olabildiğince küçük tutmaya çalışın. Ancak sürücü kalkış ve duruş rampasında değil ve sabit frekans çalışmasında bu hataya düşüyor ise frenleme ünitesi ve direnci kullanımı gerekmektedir.
DELTA Electronics Turkey
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
Forum mesajlarınız, kullandığınız ürünlere ait tam model kodları ve detaylı teknik açıklamalar içermelidir.
- Bilal81
- İletişim:
Usta aynı problem bendede var nasıl cozdünüz kolay gelsin
- Turhan
- İletişim:
Sürücü tam model kodunuz nedir ve Bir önceki mesajda yer alan önerilerden hangisini test ettiniz?
DELTA Electronics Turkey